Video – Aardbevingen in Trinidad en Tobago! Nationale ramp wordt nog rampzaliger

Trinidad regens

Trinidad weer opgeschrikt door aardbeving. De aardbeving van gisteravond laat had een kracht van 5,1. Trinidad en Tobago is gisteravond laat opnieuw opgeschrikt door een aardbeving.

[quads id=1]

Aardbeving Trinidad

Het is de derde beving in korte tijd. De beving van gisteravond had een kracht van 5,1 op de schaal van Richter volgens het Seismic Research Center van de University of de West Indies (UWI). Trinidad en Tobago kampt al dagen met wijdverspreide overstromingen door zware regenval in de afgelopen dagen.

[quads id=1]

De jongste beving heeft zich op een diepte van 10 km voorgedaan. De ligging van de beving was 88 km ten zuidwesten van Port of Spain, 91 km ten noordwesten van San Fernando en 110 km ten zuidwesten van Carupano in Venezuela.

Gevoeld in andere landen

Zondag werd al een beving met een kracht van 5,1 geregistreerd. Eerder op 20 oktober was er ook een beving op een diepte van 60 km. Die beving is ook gevoeld in het nabijgelegen Barbados en Saint Vincent en de Grenadines. Er zijn geen meldingen van schade of gewonden.

[quads id=1]

Op 21 augustus werd Trinidad, maar ook de regio opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6.9. De beving heeft wijdverspreide schade aangericht en de bevolking in angst achtergelaten.

Hulp voor de eilanden

Intussen hebben regionale leiders hun hulp aangeboden aan de twee eilanden staat. De overstromingen in Trinidad en Tobago hebben veel verwoestingen aangericht en duizenden ontheemd. Premier Keith Rowley heeft de regionale leiders bedankt voor hun aanbod. “”We redden het voor het moment,” liet hij weten.

Hulp aangeboden

De regionale leiders zeiden dat ze “paraat staan om de bevolking van Trinidad en Tobago bij te staan in het geval er om hulp wordt gevraagd”. Het kantoor van premier heeft laten weten dat de premiers van Jamaica (Andrew Holness), Barbados (Mia Mottley), Dominica (Roosevelt Skerrit) en Grenada (Keith Mitchell) hulp hebben aangeboden. In het rijtje is ook de president van Venezuela, Nicolás Maduro.

[quads id=1]

Het Trinidadiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gezegd dat de Verenigde Staten solidair blijft met Trinidad en Tobago in de nasleep van de ongekende regenval en de daaruit voortvloeiende overstromingen. De nieuw benoemde ambassadeur Joseph N. Mondello heeft tijdens een kennismakingsbezoek zijn medeleven betuigd in de nasleep van het recente slechte weer dat Trinidad en Tobago heeft getroffen. Hij zei bereid te zijn steun te verlenen aan de hulpverlening op welke manier dan ook.

Premier Rowley heeft de overstromingen een nationale ramp genoemd en zou de regering vragen om 25 miljoen dollar vrij te maken voor noodhulp.
Bekijk hier wat nieuwe video’s van het natuurdrama:

Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2018/10/22/video-nationale-ramp-in-trinidad-en-tobago-grote-delen-staan-helemaal-onder-water/

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.