Video – Nationale ramp in Trinidad en Tobago. Grote delen staan helemaal onder water

Trinidad regens

Trinidad ~ Zware overstromingen teisteren Trinidad en Tobago. Op Trinidad en Tobago hebben aanhoudende regens de afgelopen drie dagen ernstige overstromingen veroorzaakt.

[quads id=1]

Regen Trinidad

Grote delen van de twee eilanden staan blank en duizenden mensen zijn getroffen. Op sommige plaatsen was het water zo hoog dat bewoners hun toevlucht moesten zoeken tot de daken van woningen. Volgens de meteorologische dienst zal het slechte weer zeker tot woensdag duren. Veel mensen hebben intussen hun toevlucht gezocht tot hoger gelegen gebieden.

[quads id=1]

Geen hulpaanvraag

Volgens de president van het Rode Kruis Suriname, Marja Naarendorp, is er nog geen hulpvraag vanuit Trinidad en Tobago voor getrainde vrijwilligers uit Suriname. Wel heeft er informatie-uitwisseling plaatsgevonden via de App van de twaalf Rode Kruis-organisaties in Engelssprekende landen en Suriname. “De president van het Rode Kruis daar heeft bevestigd dat de situatie ernstig is en dat er vrijwilligers aldaar in het veld zijn. Ze heeft iedereen bedankt voor de steun die we het land hebben toegezegd; de empowerment”, zegt Naarendorp.

Rode Kruis

Ze geeft verder aan dat Het Rode Kruis bericht heeft gehad van een aardbeving van 5.1 op de schaal van richter op de eilanden en ook aardbevingen op St Thomas en Jamaica. Het ministerie van Plattelandsontwikkeling en Regionale Zaken meldt dat meer dan 80 procent van het eiland is getroffen. Op videobeelden is te zien hoe mensen op de vlucht gaan voor de watersnood, militaire voertuigen af en aan rijden en bootjes in plaats van auto’s nu het transportmiddel zijn op straat.

[quads id=1]

Volgens de meteorologische dienst is er de afgelopen vier dagen meer regen gevallen dan normaal de hele maand oktober het geval is. De zwaarst getroffen gebieden zijn Greenvale Park in La Horquetta, St Helena, Kelly Village, Aripo en Sangre Grande.

Nationale ramp

“Dit is een nationale ramp, de overstroming is wijdverspreid en vrij ernstig en het gaat veel geld kosten om hulp te bieden aan mensen die zijn getroffen. Ondanks de tekorten waarmee we kampen, zullen we de middelen moeten vinden om te helpen”, stelde premier Keith Rowley. Hij zegt de regering te zullen vragen 25 miljoen Trinidadiaanse dollar vrij te maken voor noodhulp aan de slachtoffers.

Bekijk hier de heftige video’s:

[quads id=1]


Geschreven door  Ivan Cairo
Frontfoto van Stabroek News
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected]enieuws.com en wij publiceren het gratis.