Video – Brand Ornamibo onder controle! Scholen morgen weer open ~ Suriname

brand Suriname

Suriname ~ De brand bij de vuilstortplaats te Ornamibo is volledig onder controle. Districtscommissaris Audrey Hankers van Wanica Zuid – Oost heeft samen met de minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie, Patrick Pengel, Kolonel Jerry Slijngard van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing en de Brandweercommandant Radjen Jakhari de evaluatie gedaan van de bluswerkzaamheden bij de vuilnisbelt.

[quads id=1]

Brand Suriname

De delegatie oriënteerde zich ter plekke op zaterdag 20 oktober 2018. Alhoewel er geen bluswerkzaamheden meer zijn blijft de Brandweer nog een week op de plek voor controlewerkzaamheden. “Wij willen niet verrast worden, dus blijven wij stand-by”, zegt de brandweercommandant Jakhari.

[quads id=1]

Rondvlucht
brand Suriname
‘Brand meester’ Ornamibo. Foto van de brandweer

Bij een rondvlucht boven dit gebied in Suriname is het volgens de functionaris ook duidelijk te zien dat alles in orde is. Het aantal aanwezige brandweerlieden zal gelet op de nieuwe situatie minder zijn.

Scholen wederom open

[quads id=1]

“Scholen kunnen maandag weer open”, zegt dc Hankers opgelucht. Vanwege de brandlucht die in de omgeving hing, moesten scholen hun deuren sluiten. De burgermoeder is blij met het feit dat de zaken binnen dit gebied genormaliseerd worden. Ze benadrukt dat er baanbrekend werk is verricht door verschillende actoren om dit resultaat te bereiken.

Nazorg

De nazorg van Brandweerlieden, bestuursambtenaren en burgers in de omgeving, die veel last hebben ondervonden van de rook wordt ook ter hand genomen. Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg Suriname is verantwoordelijk voor dit nazorg proces.

Brandweermannen hard aan het werk:

En bekijk  hier de volledige persconferentie:

Bron: DeBoodschap
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.