Anoniem – Mijn dochter van 16 gaat met een jongen naar bed. Ze wil trouwen ~ Suriname

anoniem Suriname

Suriname ~ Goedemiddag FamilieNieuws. Ik ben heel erg zenuwachtig om jullie deze brief te schrijven. Vooral omdat ik bang ben voor de reacties van de mensen uit Suriname. Misschien gaan jullie zeggen dat ik geen goede moeder ben.

[quads id=1]

Moeder uit Suriname

Ik ben Alisa uit Suriname. Ik ben getrouwd met Robby. Al 21 jaar en we hebben een dochter van 16, een zoon van 13 en nog een zoon van 6.

Zwanger worden ging niet makkelijk en toen werd ik opeens ook weer zwanger op mijn 45ste. Natuurlijk een wonder van de Heer. Met veel bidden is het ons gelukt en leven we nu met onze drie kinderen. We zijn mensen van de kerk. Ik vertrouw op God. Ik hou van de kerk en onze leden maar toch durf ik niet bij ze aan te kloppen met mijn probleem. Ik ben bang dat de hele kerk het gaat weten en dat mijn man er ook achter gaat komen. Ik ben helemaal de weg kwijt.

[quads id=1]

Mijn kerk

Mijn dochter heeft stiekem een relatie met iemand van de kerk. Hier in Suriname. Ze was 15 toen ze begonnen. Ik wist het nooit. Ik wist wel dat ze samen op ‘bijbelstudie’ gingen. Zogenaamd dus. Mijn dochter hield nooit echt van de kerk, maar ze begon ineens graag naar de kerk te gaan. Om die jongen dus. Die jongen komt altijd al met zijn ouders naar de kerk.

Een voorbeeldige jongen. Een jongen waar mijn man trots op zou zijn geweest. Als mijn dochter niet minderjarig was. Want hier komt het probleem. Die jongen is nu 19 jaar en mijn dochter is 16. Ze gaan al met elkaar naar bed en ze willen trouwen.

[quads id=1]

Zo jong trouwen

Ze heeft het me in vertrouwen gezegd en ze wil dat ik het aan haar vader vraag. Die ouders van die jongen weten het ook nog niet. Ik weet het nu al 4 weken. En ik ben nog steeds zenuwachtig. Ik heb namelijk nooit een geheim gehad voor mijn man. En nu loop ik al een maand met dit grote geheim.

anoniem Suriname
voorbeeldfoto van creativewritingnews

Onze dochter heet Elise. Ik ben boos. Ze is onverantwoordelijk bezig. Ze had moeten wachten. Wachten met omgang. Ze was pas 15 toen ze met die jongen naar bed ging. En die jongen ook. Wat voor jongen ben je om met zo een jong meisje te slapen.  In mijn ogen ben je dan geen goede jongen van de kerk. Nee toch?

Geen goede jongen

Waar doen ze dit dan? Niet in mijn huis. Ik ben boos op Elise dus ik vraag haar niets meer. Ik vind het niet prettig om met mijn dochter over dit soort onderwerpen te praten. Ik ben ouderwets. Dat zegt ze me ook maar jullie gaan ook vinden dat het te jong is toch? Ik kan het gewoon niet tegen mijn man zeggen. Hij vraagt me wel steeds wat er is, want ik ben veranderd sinds ik het weet. Telkens snel boos maar vooral zenuwachtig. Ik moet het hem vertellen. Maar hoe?

Trots op haar

Hij is zo ontzettend trots op haar. En hij gaat het vreselijk vinden. Hij gaat het vooral vreselijk vinden dat ze al omgang heeft met die jongen. En ik weet ook zeker dat hij iedereen in de kerk gaat vertellen dat die jongen zijn dochter gedwongen heeft. Zo is hij. Hij gaat niet accepteren dat ze het zelf wilde en dat hij haar vriend is.

[quads id=1]

Daarom vraag ik jullie met respect. Wat moet ik doen? Hoe kan ik deze fout als moeder herstellen? Is dit normaal gedrag voor een kind van 15/16? Is het iets wat ik fout heb gedaan? Ik was nooit zo. Ik ben altijd alleen met mijn man geweest. En mijn man is ook een trouwe man. Dit soort dingen kennen wij niet. Toen ik deze leeftijd had speelde ik nog met poppen en ging ik van school direct naar huis.

Ik was niet zo

Soms kijk ik naar Elise en denk ik: Wie is dit kind. Alsof ik haar niet meer ken. Ze is al groot. Volwassen. Ze doet volwassen dingen. En ik word dan boos. Maar ook bang. Ik heb het gevoel dat ik mijn kind aan het kwijtraken ben. Misschien komt het door de wereld van nu. Ik ben ook bang voor mijn andere kinderen. Ik ben echt gefaald als moeder en ik ben bang dat mijn dochter nu voor altijd verpest gaat zijn. Ik zie haar elke dag erger worden. Brutaler worden. Ze wil zo snel officieel samen zijn met die jongen, trouwen. En samenleven in Suriname.

Praten met zijn ouders

En ze wil dus dat wij als ouders gaan praten met die ouders van die jongen. Goedkeuring geven. Maar dat kan ik niet en mijn man gaat het echt niet doen. Ze moesten hun zoon beter opvoeden. Het gaat een gevecht worden want ze gaan ons ook zeggen dat we onze dochter beter moesten opvoeden. En ik geef ze wel gelijk

Hoe vertel ik dit?

[quads id=1]

Misschien gaat hij zelfs naar de politie. Dat hoeft voor mij ook niet want ze doet het zelf. Hij dwingt haar niet. Het is een lieve jongen. Maar hij is niet meer welkom. En ik wil dat hij uit haar leven gaat. Dan hoef ik ook niets aan haar vader te zeggen. Dit ding kan mijn huwelijk verpesten. Echt waar. Mijn man gaat me het kwalijk nemen. Hoe moet ik het oplossen? En mijn belangrijkste vraag is. Moet ik het aan hem vertellen? Zoja? Hoe vertel ik dit aan haar vader? Hij gaat het mij als moeder heel erg kwalijk nemen. Ik voel me heel erg verdrietig hierom.

Een jaar geleden had ik niet durven dromen dat mijn leven zo zou veranderen. Je eigen kinderen kunnen je echt kapotmaken. Ik ben gestrest, mijn bloeddruk is hoog. Dit moet ik echt oplossen nu. Bedankt alvast. Alisa

Gerelateerde verhalen:

Anoniem: Mijn 15-jarige dochter is zwanger

Anoniem – Ik ben 17 en mijn vriend is 31. Hij wil een kind. Ik wil niet ~ Suriname

 

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer uit Suriname

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig