Nog 4 RO Ambtenaren in de gevangenis. Meer dan SRD 700.000 ‘kwijt’ ~ Suriname

markt Paramaribo

Suriname ~ AMBTENAREN CENTRALE MARKT IN DE FOUT. De personeelswet is toegepast op de ambtenaren van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) die in de fout zijn gegaan.

[quads id=1]

Ambtenaren in Suriname

De overheidsdienaren van de afdeling Financiën van de Centrale Markt die hebben geknoeid met kwitanties, zijn volgens het richtsnoer voor ambtenaren geschorst.

De afdeling Fraude van de politie heeft een week terug zes medewerkers aangehouden, van wie er intussen twee op vrije voeten zijn. De aanhoudingen volgen op de aangifte van marktmeester John Lecton. Bij controle van de kwitantieboekjes zijn onjuistheden ontdekt.

[quads id=1]

Onjuistheden ontdekt

Gelden die standhouders hebben betaald, blijken nooit te zijn afgedragen. Op de originele kwitanties is het juiste bedrag verwerkt, maar op de kopie met carbonpapier zijn er nullen weggelaten. Vanaf de vorige week, toen de fraude is ontdekt, worden de bonnen geverifieerd.

[quads id=1]

SRD 700.000

De start van de frauduleuze handelingen kan tot nu toe terug worden herleid naar 2017. Het bedrag dat achterover is gedrukt loopt al op tot SRD 700.000. Minister Edgard Dikan van RO waaronder het marktwezen valt, bevestigt de toepassing van de personeelswet op de ambtenaren.

Artikel 66

Artikel 66 geeft aan dat een ambtenaar van rechtswege wordt geschorst op verdenking van een dienstmisdrijf of een opzettelijk begaan misdrijf. Dit artikel wordt toegepast totdat er schuld is bewezen.

Geschreven door Naomi Hoever
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.