Video – KLM vliegtuig uit Paramaribo flink beschadigd na botsing op Schiphol ~ vakantie

KLM Paramaribo

Paramaribo – Een Boeing 747-400 van KLM dat uit Paramaribo kwam is maandagochtend flink beschadigd toen het bij het verslepen op een hooglader botste.

Volgens de luchtvaartmaatschappij waren er op het moment van het incident geen passagiers aan boord, zo meldt een woordvoerder aan Reismedia.

Op beelden gemaakt door een platformmedewerker is te zien dat de schade aan één van de vier motoren van het toestel, de PH-BFN, aanzienlijk is. De hooglader, die wordt gebruikt om vracht in vliegtuigen te laden, is er eveneens slecht aan toe.

Tijdelijk op het platform

Het incident vond plaats op het Romeo-platform, waar normaal gesproken vrachtvluchten worden afgehandeld. De Boeing 747 was eerder op de ochtend geland vanuit Paramaribo en werd tijdelijk op het platform gestald.

Volgens de KLM-woordvoerder is nog niet duidelijk of het uitvallen van de Boeing, die moet worden gerepareerd, effect heeft op de dienstregeling. Wat de oorzaak is van het incident wordt onderzocht.

Reserve vliegtuig

Update Impact (up in the sky)
Volgens een KLM-woordvoerder zijn er geen gevolgen voor de operatie, want de maatschappij heeft ‘een reservevliegtuig’ voor de 747 waardoor de operaties zonder verstoringen door kunnen gaan.

Video van de schade

Bekijk hier de video van de beschadiging:


Bron: Upinthesky.nl & luchtvaartnieuws.nl