Visumaanvraag voor vakantie naar Engeland straks makkelijker voor mensen uit Suriname

Suriname  ~ Binnenkort verkorte visum aanvraagprocedure UK. Binnenkort kunnen personen vanuit Suriname een visum voor Groot-Brittannië aanvragen bij het VFS Global kantoor aan de Prins Hendrikstraat in Paramaribo.

[quads id=1]

Suriname Engeland

De visum aanvraagprocedure voor Groot-Brittannië voor Surinamers is tot op dit moment omslachtig. Aanvragers moeten eerst naar Guyana afreizen voor het afgeven van biometrische data en vervolgens moeten zij na terugkeer in Suriname vaak wekenlang op hun paspoort wachten.

[quads id=1]

Voor oudere mensen en Surinaamse zakenlieden was het ongemakkelijk en tijdrovend om naar Guyana af te reizen. Mede door dit visumprobleem was de interesse van Surinamers om naar Groot-Brittannië af te reizen, afgenomen. Honorair-consul van Suriname in Groot-Brittannië, Amwed Jethu heeft het samen met Staatsolie-directeur Rudolf Elias en het bedrijf VFS Global klaargespeeld dat de reis naar Guyana binnenkort niet meer nodig is.

Wekenlang wachten

VFS Global, is het bedrijf dat eind 2017 door de Nederlandse overheid was ingehuurd om de Schengen visa aanvraagprocedure voor Surinamers die naar Nederland willen reizen, af te handelen. Zij doen dit vanuit het VFS Visumaanvraag Centrum voor Nederland aan de Prins Hendrikstraat 14 te Paramaribo. De Britse overheid heeft nu ook ditzelfde bedrijf, VFS Global, ingehuurd om UK-visa-aanvragen voor Surinamers af te handelen in Guyana.

Schengen visum

[quads id=1]

Voorbeeldfoto van EE24

De noodzakelijke UK biometrische apparatuur moet daarvoor worden aangeschaft. Staatsolie is ingekomen met US$ 13.500 om dit mogelijk te maken. Jethu zegt dat Surinamers die naar Europa reizen zich voortaan niet alleen maar op Nederland hoeven te focussen, “maar zich nu ook kunnen richten op Groot-Brittannië.”

Niet alleen meer naar Nederland

“Bij Staatsolie geloven wij dat één van de voorwaarden voor ontwikkeling, het simplificeren van processen is. Het vereenvoudigen van de visumaanvraagprocedure, zal wegen openen/of makkelijker maken voor veel mensen,” zegt Staatsolie-directeur Elias.

p.s. Wil je ook graag naar London. Kijk dan naar onderstaande video’s voor inspiratie:

[quads id=1]

Bron: Starnieuws
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.