Meer over de moordzaak van 20-jarige studente Clarissa Boldewijn uit Paramaribo

moord Paramaribo

Paramaribo ~  In moordzaak universiteitsstudente uit Paramaribo. Advocaat Murwin Dubois hield gisteren zijn pleidooi voor Jonathan L die verdacht wordt van de moord op universiteitsstudente Clarissa Boldewijn.

[quads id=1]

Moord Paramaribo

Hij vindt dat doodslag niet bewezen is, maar zware mishandeling de dood ten gevolge hebbende. Jonathan L is ten laste gelegd dat hij met een hard voorwerp op het hoofd van de studente sloeg. Hij begroef haar, terwijl zij nog in leven was. Het slachtoffer kwam te overlijden.

Bewijs van doodslag

[quads id=1]

Dubois vindt dat de verzamelde bewijzen niet tot het wettige en overtuigende bewijs van doodslag leiden. Hij voerde geen bewijs- maar strafmaat verweer. Volgens hem staat centraal de vraag of het bewijs wel leidt tot vaststelling dat er sprake is van doodslag of zware mishandeling de dood ten gevolge hebbende.

moord Paramaribo

De bekentenis

[quads id=1]

Hij betoogde dat de bekentenis van de verachte leidt tot zware mishandeling de dood ten gevolge hebbende. Volgens hem ontbreekt elke intentie van de verdachte voor doodslag. Hij sloeg daarbij acht op de analyse van het telefoononderzoek. Bovendien nam hij mee dat er geen sprake was van een vorm van dwang tussen de verdachte en het slachtoffer.

Niet de intentie om te doden

De man sloeg het slachtoffer, maar niet met de intentie haar te doden. Op 10 december volgen repliek en dupliek in deze zaak. Officier van justitie Nirmala Maikoe heeft reeds twintig jaar celstraf geëist tegen de verdachte

Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2017/01/26/redatie-moeder-marcia-verdwijning-clarissa-boldewijn/

 

Geschreven door TATJANA MUSKIET
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.