Mama gelooft eerder bonumang dan eigen 7-jarige dochter die is misbruikt ~ Suriname

dochter Suriname

Suriname ~ Moeder gelooft misbruikte 7-jarige dochter niet. De moeder van een 7-jarig meisje uit Suriname gelooft niet dat haar schoonvader het kind heeft misbruikt.

Moeder uit Suriname

“Ze verzint”, was de reactie van de moeder gisteren op vragen van kantonrechter Rewita Chattterpal. In deze zaak staat de verdachte Andre K. terecht. De strafbare handelingen zouden volgens het slachtoffer in de periode 2016 tot en met 2018 zijn gepleegd. De verdachte zou hierbij haar poenie hebben aangeraakt, zijn vingers hebben ingebracht. Daarna zou hij gedwongen gemeenschap met de 7-jarige hebben gehad.

Gedwongen gemeenschap

Het slachtoffer heeft vanwege vrees deze handelingen niet aan haar moeder verteld. De getuigende moeder voerde aan dat zij al 3 jaren samen met haar 3 kinderen, vriend, zwager en schoonvader in één huis woont en nooit echt opgemerkt heeft dat de schoonvader handtastelijk is geweest tegen haar dochter. Deze zaak kwam aan het licht toen de oom van het meisje thuis bij haar kwam overnachten en enkele dagen daarna met spoed weer vertrok.

Ze gaven de oom de schuld

De schoonvader en de zwager benaderden de moeder en vertelden haar dat de oom zich aan het kind had vergrepen. De schoonvader zou de oom op heterdaad hebben betrapt bij deze handeling. De oom is hiervoor in het cellenhuis beland. Nadat het kind uit het ziekenhuis was ontslagen, vroeg de moeder haar of iemand anders ook aan haar poenie is geweest. Het slachtoffer noemde hierbij gelijk de naam van Andre.

Bonumang: Noch oom noch schoonvader heeft slachtoffer misbruikt

Raadsman Aryan Ramlakhan wees de magistraat erop dat op gegeven moment de moeder en de stiefvader van het kind op zijn advocatenkantoor langs zijn geweest met het verzoek de zaak in te trekken. De moeder bevestigde de bewering van de advocaat en voegde eraan toe dat zij dat heeft gedaan, omdat haar vriend ernstige twijfels had over de beschuldiging aan het adres van zijn vader.

Zaak intrekken

Het meisje zou bij een tweede verklaring aan haar moeder de handelingen van Andre hebben ontkend. Ook zouden zij samen naar een ‘bonumang’ in de familie zijn geweest, die hen erop heeft gewezen dat noch de oom noch de schoonvader het kind heeft misbruikt. De kantonrechter stelde hierop dat het visum van de arts in ieder geval geen verzinsel is.

omgang Suriname
Voorbeeldfoto

Daarin staat duidelijk dat het kind intiem is misbruikt. De verdachte zelf ontkent de handelingen en vindt dat hij onnodig wordt bezwaard. Op 20 november worden meer getuigen gehoord.

FR