5 jaar geleden kwam ik naar Paramaribo en ik ben er nog steeds ~ Vakantie Suriname

vakantie Suriname

Suriname ~ Nieuw op FamilieNieuws: “Mijn vakantie in Suriname”. We volgen vloggers, bloggers en alle overige vakantiegangers tijdens hun vakantie, trip of werkbezoek in Suriname, Nederland of ergens anders op de wereld.

[quads id=1]

Vakantie Suriname

Heb jij ons iets leuks te vertellen over je vakantie of trip? laat het ons dan weten. Het kan met naam, maar als je liever je verhaal anoniem wilt delen, dan mag dat ook.

Tessa uit Waddinxveen

Vandaag vertelt de Nederlandse Tessa (anoniem) uit Waddinxveen ons haar love story. 5 jaar geleden kwam ze op vakantie naar Suriname en ze werd verliefd en is nooit meer weggeweest. En ze is voorlopig ook niet van plan om te verhuizen.

[quads id=1]

Toen ik 8 jaar was woonde ik in Vlaardingen. Toen kwam Cherelle uit Paramaribo in Nederland wonen. Ze werd mijn buurmeisje en sindsdien zijn we onafscheidelijk. We deden alles samen.  Mijn aller allerbeste vriendin.

Vakantie naar Paramaribo

Elk jaar ging ze op vakantie naar Paramaribo. Ik miste haar verschrikkelijk want ze bleef soms wel 8 weken weg. Ik bleef maar fantaseren over Suriname. Ik was hel vaak thuis bij haar. Bij haar ouders en haar broertje. We wonen vlak naast elkaar maar elk weekend was ik bij hun. Of zij bij ons. Ik wilde liever bij haar slapen want ik ben dol op Surinaams eten en ze hadden ook altijd familie over. Dat vond ik altijd zo gezellig.

Ik heb altijd van Suriname gehouden. Dus toen ik 7 jaar geleden mee kon naar Suriname, ik was toen 21 jaar, was ik dolblij. Het jaar daarop ging ik weer mee. Cherelle en ik waren allebei nog maar net klaar met studeren. Zij zou even stoppen en ik had een baantje. We spaarden alweer voor de volgende vakantie samen. En toen kwam ik Clif tegen. De liefde van mijn leven.

[quads id=1]

vakantie Suriname
Voorbeeldfoto

Ik kwam hem direct na mijn vakantie in Suriname tegen. Gewoon bij de AH. Ik weet het nog goed. Zijn mandje zat vol met herkenbare Surinaamse producten en ik nodigde mezelf uit want ik lustte wel Surinaams. Zo leuk vond ik hem.

Ik nodigde mezelf uit

Hij was op dat moment op bezoek bij een vriend want hij kwam helemaal niet uit de buurt. Maar goed, diezelfde avond zat ik bij ze aan tafel. Cherelle moest mee. Ik durfde natuurlijk niet alleen te gaan. Zij kende die vriend trouwens ook wel. Dus heel eng was het niet. De volgende drie maanden waren we onafscheidelijk. Ik had nooit een echte serieuze relatie gehad. Dus alles was nieuw voor mij. Maar het voelde goed. Ik wist vanaf het begin dat hij in het nieuwe jaar terug zou gaan naar Suriname. Na 20 jaar Nederland had hij de knoop doorgehakt. Hij zou in Suriname werken, bij zijn oom. Eerst een jaar vrij nemen en daarna beslissen. Hij had alles al opgezegd en geregeld.

Ik zou hem opzoeken

Ik had al plannen om weer naar Suriname te gaan de volgende vakantie met Cherelle. Dus ik zou hem wel opzoeken in juli. Als we elkaar dan nog steeds leuk vonden dan zouden we wel kijken wat we zouden doen. Juli haalde ik niet. Ik miste hem zo erg. Ik nam ontslag. Gaf mijn woninkje in Wadinxveen op en ik vertrok naar Suriname. Naar Clif.

Geen vakantie

Het was wel een uitdaging want nu was het geen vakantie maar wonen. Gelukkig werd ik meteen goed ontvangen door iedereen. Ik kon zelfs meteen aan de slag bij een kleuterschooltje in de buurt. Zodra mijn vrienden en familieleden in Nederland vakantie hadden kwamen ze op bezoek. Meteen de eerste vakantie. En alle vakanties daarna. Ook in december krijgen we veel bezoek.

[quads id=1]

Veel bezoek

Inmiddels hebben we een eigen huisje. Clif heeft het bedrijf van zijn oom overgenomen. En ik ben een kinderdagverblijf gestart. Al met al. Het gaat heel erg goed. Doordat we altijd bezoek uit Nederland krijgen, ben ik zelf nooit meer terug geweest. Nu alweer meer dan 5 jaar geleden.

Ik ben gelukkig

Ik ben heel gelukkig hier. Mijn ouders komen ook elke jaar dus die zie ik ook regelmatig en door internet en social media hoef ik helemaal niets te missen uit Nederland. Er is financieel en economisch wel een hoop veranderd in die 5 jaar. Dat betekent voor nu dat we iets harder moeten werken en iets minder moeten uitgeven. Maar ik heb vertrouwen erin dat het wel weer goedkomt.

Een baby

[quads id=1]

Stiekem denken we aan een baby en dat zou de enige reden zijn dat ik misschien terug zou willen naar Nederland. Niet omdat ik denk dat het hier niet goed is voor een baby. Maar omdat ik, als enige dochter van mijn ouders, hun het geluk van een kleinkind niet wil ontnemen. Mijn moeder zal een fantastische oma zijn. En mijn vriendin Cherelle die inmiddels twee kids heeft, die wordt dan peetmoeder. Maar dat is allemaal toekomst muziek. Misschien willen mijn ouders dan wel voor langere tijd hier komen. Zodat ze niets missen van ons.

Ik ben blij dat ik mijn leuke ‘vakantie’ verhaal met jullie mag delen. Ook al is het niet echt vakantie want ik ben nog steeds in Paramaribo en ik ga voorlopig echt niet weg. Groetjes uit Suriname: Het land waarop ik verliefd ben geworden sinds ik een kind was en het land waar mijn grote liefde is geboren. I love Su
Groetjes van Tessa!
Let op. Foto is een voorbeeldfoto

Gerelateerde verhalen:

Video vlog – Zwemmen in Commewijne – Slapen in hotel Torarica – Vakantie Suriname

Mensen uit Suriname mogen straks misschien visumvrij naar Nederland op vakantie

 

Wil je ook je vakantie video, vlog of verhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

P.s. Heb je onze page al geliked? Bijna 100.000 volgers zijn jou al voor geweest.
Like FamilieNieuws.com voor persoonlijke, intieme en vakantie verhalen uit Suriname en Nederland!!
Bij ons vind je tevens het laatste nieuws uit Paramaribo, Suriname en Nederland. Plaats hier ook GRATIS een overlijdensbericht en andere familieberichten zoals felicitaties etc.
Laat het weten aan al je vrienden!
Adverteren bij ons? Dat kan!

Tags van onze verhalen: #vakantie #Suriname #Paramaribo #liefde #Nederland #vliegtuig #binnenland #Amsterdam #KLM #SLM #luchtvaart #tropischregenwoud #zon #zee #strand #rivieren