13-jarige beschuldigt oom en neef van intiem misbruik ~ Suriname

buurman Suriname

Suriname ~ Jardijo A. kon het maandag moeilijk verwerken toen rechter Ingrid Lachitjaran hem meedeelde dat zijn voorarrest wordt verlengd. Het verzoek voor voorlopige vrijheid, dat hij kort daarvoor deed, werd geweigerd.

[quads id=1]

Rechtbank in Suriname

“Ik wil weer naar school gaan … alstublieft … ik ga dit schooljaar weer missen. Ik heb niets gedaan”, smeekte hij snikkend. Huilend werd hij afgevoerd. Daarvoor keek hij nog met ‘vuurspuwende’ ogen naar zijn dertienjarig nichtje dat meerdere belastende verklaringen tegen hem heeft afgelegd op de zitting.

13-jarig nichtje

Jardijo A. zou volgens de getuige meerdere malen ontucht met haar hebben gepleegd. Wanneer precies kon ze zich niet meer heugen, maar het meisje zei wel dat haar neef haar bedreigde met geweld.

[quads id=1]

“Ik was bang dat hij me zou slaan, daarom heb ik het niet aan mijn tante verteld”, zei het kind heel zachtjes in de rechtszaal. Jardijo A. ontkent alle beschuldigingen. “Ik was op 3 mei jarig en dat was mijn cadeau. Ik zit nu al maanden vast zonder dat ik iets heb gedaan. Ze jokt gewoon voor me. Ik wil een vergoeding voor de tijd dat ik zomaar doorbreng in de gevangenis”, schreeuwde hij woedend.

Al maanden vast

De rechter probeerde hem heel kalm tot orde brengen. Jardijo A.: “Ik ben geen crimineel, maar nu moet ik al zolang tussen criminelen slapen en dat is niet leuk.” De verdachte zou volgens zijn nichtje de handelingen hebben gepleegd, wanneer niemand thuis was.

Ze heeft een leerkracht toevertrouwd

politie Suriname“We wonen op hetzelfde erf en als mijn tante niet thuis was, bracht hij me naar mijn kamer en daar gebeurde het. Het was ’s middags en mijn neefje was naar de winkel, mijn oma en tante waren niet thuis.” De zaak kwam aan het licht toen het slachtoffer de informatie aan de leerkracht toevertrouwde. Het schoolhoofd stelde de verzorger van het meisje op de hoogte en schakelde de politie in.

[quads id=1]

Geen partij voor haar zoon

De verzorger van het slachtoffer tevens moeder van Jardijo A. werd maandag ook gehoord. Ze verklaarde dat ze meestal samen was met het meisje. Hoewel ze geen partij kiest voor haar zoon, vindt ze het nog steeds onbegrijpelijk. “Het is voor mij nog steeds een raadsel. Ik ben in shock. Ik weet ook niet waarom ze me niet heeft verteld, want ik was altijd open met haar”, vertelde de moeder zenuwachtig.

Eerder misbruikt

[quads id=1]

De zaak is uitgesteld naar 9 november. Het meisje is al eerder misbruikt en wel op zevenjarige leeftijd. Toen was haar moeders broer de dader. Echter, hij werd niet vervolgd, omdat de zaak nooit bij de politie is gemeld
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.