Video – Meerdere scholen vandaag gesloten door enorme rook en stank – Suriname

school Suriname

Suriname ~ De scholen van Houttuin in Suriname zijn gesloten door de enorme rook en stank afkomstig van vuilstortplaats Ornamibo. Kinderen en leerkrachten zijn onwel geworden op school. De vorige week zijn de scholen ook twee dagen gesloten geweest.

[quads id=1]

Scholen Suriname

De situatie is vandaag nog erger dan de vorige week. De geur is veel sterker vandaag. Heel Houttuin heeft er last van. Kinderen hebben overgegeven, terwijl ook leerkrachten ernstig ziek zijn geworden. De leiding van de scholen hebben overleg gehad met de inspectie, die ook contact heeft gemaakt met districtscommissaris Audrey Hankers van Wanica zuidoost.

Ernstig ziek

[quads id=1]

De kinderen en leerkrachten klagen over hoofdpijn en misselijkheid. Sommigen zijn kortademig geworden. De situatie wordt per dag bekeken. Of de scholen morgen opengaan, is nog niet duidelijk. Dit hangt af van hoe de stand van zaken morgen zal zijn. De rook en de geur van verbrand plastic was ook merkbaar in Paramaribo-zuid, Leiding en omgeving.

Bekijk hier de video van de kids met mondkapjes op:

[quads id=1]

Indira Ghandiweg. Mist of rook:

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.