Uitnodiging stille loop voor vermoordde Mona ~ Suriname

Vrouwen Suriname

Suriname – Op sociale media is geschokt en woedend gereageerd op de gruwelijke moord op Monaliza Mijnard. Uit protest tegen deze zinloze daad en geweld tegen vrouwen en kinderen wordt maandagavond een spontane stille loop gehouden.

[quads id=1]

Stille loop Suriname

De Ware Tijd verneemt dat verschillende verontruste burgers op onder andere Facebook hadden opgeroepen tot actie. Enkele personen namen toen het initiatief om zondagavond een stille mars te houden rondom het Onafhankelijkheidsplein in Suriname

Op het Plein

[quads id=1]

Omdat het kort dag was adviseerde districtscommissaris Mike Nerkust de initiatiefnemers de actie te verschuiven naar maandag. Vertegenwoordigers van verschillende groepen die zullen meedoen aan de loop worden maandagmorgen voor een gesprek ontvangen door de districtscommissaris.

Een lafaard

“Een lafaard is weer bezig geweest, ik heb er geen woorden voor. Posten op FB werkt niet. Nu moet er actie komen. Vrouwen zowel mannen die zich geroepen voelen, kom massaal. Dit kan zo niet doorgaan”, luidt een oproep op Facebook.

[quads id=1]

Desgevraagd zegt een betrokkene die anoniem wil blijven, dat geweld tegen vrouwen en kinderen in Suriname niet langer getolereerd mag worden. Behalve vrouwen moeten ook mannen zich tegen dit maatschappelijk kankergezwel uitspreken, vindt hij. “De directe aanleiding voor deze loop is de moord op ‘Mona’, maar het is een protest tegen geweld tegen alle vrouwen en kinderen in het land”.

Vrouwen en kinderen

Hij benadrukt dat het niet de bedoeling is dat de mars een anti-regeringsgezinde politieke manifestatie wordt. “Wie komt om politieke dingen te doen zullen we netjes vragen weg te gaan”.

Intussen treffen ook bewoners van Geyersvlijt, waar het slachtoffer heeft gewoond, voorbereidingen om woensdag in de buurt een rouwmars te houden. Er zou reeds toestemming van de familie van de overledene zijn gevraagd. “Mona is altijd een gezellige jonge vrouw geweest, rijdend op haar brom door de straten van Vlijt”, zeggen de organisatoren van deze loop.

[quads id=1]

Stoffelijke resten

Mijnard werd op 9 oktober als vermist opgegeven door familieleden en vrijdag zijn haar stoffelijke resten gevonden op aanwijzing van een verdachte die een dag eerder door de politie was aangehouden. Renold G., ex-partner van het slachtoffer, heeft na flink door rechercheurs aan de tand te zijn gevoeld bekend Mijnard te hebben vermoord.

In brand gestoken

Vrouwen SurinameHaar lichaam heeft hij daarna in brand gestoken. De stoffelijke resten zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie voor onderzoek in beslag genomen. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet door de recherche van Paramaribo.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.