In 3 weken tijd hebben bijkans 10 politiefunctionarissen in Suriname ‘zich misdragen’.

politie Paramaribo

Suriname ~ Klassenjustitie bij KPS. Er zijn al geruime tijd aanwijzingen dat men binnen het Korps Politie Suriname de eigen mensen beschermt. Dit is nu ook gebleken.

[quads id=1]

Politie Suriname

Eén van de inspecteurs die thans is ingesloten in de penitentiaire inrichting Santo Boma in het onderzoek waarbij ambtenaren van de Economische Controledienst (ECD) over de schreef zijn gegaan, is helemaal vrij in beweging, terwijl zijn collega’s c.q. ondergeschikten, die recentelijk zijn aangehouden, met andere arrestanten op een politiebureau in een cellenhuis worden opgesloten. Getuigen hebben deze zaken waargenomen en aan de krant doorgegeven.

[quads id=1]

Minister Suriname
politie Suriname
Voorbeeld vest van de politie

De minister van Justitie en Politie heeft beloofd het veiligheidsgevoel te verhogen, echter zit zijn eigen korps vol met corrupte ambtenaren. Binnen 3 weken tijd zijn bijkans 10 politiefunctionarissen hun boekje te buiten gegaan. Het gaat in deze om 3 inspecteurs van wie 2 in verzekering zijn gesteld in het ECD-onderzoek. De derde heeft zijn vrouw mishandeld en bedreigd. Hij is in het belang van het verdere onderzoek ontwapend.

Vrouw mishandeld

[quads id=1]

Vijf RBT-leden zijn terzake drugsgerelateerde zaken ingesloten. Een van de onlangs aangehouden politiemannen is donderdag in het cellenhuis dood neergevallen. Een andere RBT-lid heeft onder invloed van alcohol een fietser aangereden. De fietser heeft een sleutelbeenfractuur opgelopen en is de politieman in verzekering gesteld.

Dronken achter het stuur

[quads id=1]

Een andere politieman is afgelopen week betrokken geweest bij een verkeersongeval aan de Indira Gandhiweg. “De korpsleiding moet haar manschappen opnieuw screenen en ze niet te lang op een post laten functioneren. Regelmatige mutatie is van eminent belang om corruptie te bestrijden. Ook moet men niet met 2 maten meten wanneer men overgaat tot strafrechtelijke vervolging”, zegt een justitietopper.

Geschreven door Saskia Bandhan

Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.