Er komen nieuwe busroutes in Paramaribo – Suriname

plo bus Paramaribo

Paramaribo ~ Voor de ontsluiting van woongebieden waar geen openbaar vervoer is, voert het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie op 1 november elf particuliere bustrajecten in Suriname – Paramaribo.

[quads id=1]

Bus Suriname

Ook komen er nieuwe routes naar middelbare scholen aan de Lachmonstraat en de Anton de Kom Universiteit aan de Leysweg.

Door klachten van mensen dat er geen bus langskomt in hun buurt, is de behoefte aan openbaar vervoer gebleken, zegt Joyce Blokland, directeur Transport op het ministerie. Het gaat onder meer om de routes Lelydorp-Adek, Paramaribo-Houttuinweg-Tout Lui Faut, Paramaribo-Livorno, Paramaribo-Hanna’s Lust en Geyersvlijt-Adek.

[quads id=1]

Vele klachten

Blokland schat dat er ongeveer vijftien busvergunningen zijn verstrekt voor de elf trajecten. “We zullen na een maand het project evalueren en als er behoefte is aan meer bussen, zullen we daarop inspelen. Maar bij de evaluatie kan ook blijken dat er te veel zijn”, aldus de directeur. Er zijn landelijk vijftienhonderd particuliere bussen.

Particuliere Lijnbushoudersorganisatie

John Mahadewsing, voorzitter van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie, toont zich een tegenstander van nieuwe busvergunningen. “Er zijn veel bussen op sommige trajecten. De overheid kon er enkele plaatsen op de nieuwe routes.” Hij hoopt dat trajecten lucratief zullen blijken, zodat de bushouders niet gedemotiveerd raken.

Nog meer trajecten

[quads id=1]

plo bus Suriname
Voorbeeld Bussen Suriname

Het is de bedoeling om meer trajecten in te voeren, omdat burgers van woonprojecten dat hebben gevraagd. Blokland weet nog niet precies om hoeveel routes het gaat. “We gaan eerst op onderzoek uit.” Het zit ook in de pijplijn om zestig mensen in dienst te nemen als controleur. “Op elke nieuwe route moeten we zeker acht controleurs plaatsen.”
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.