Anoniem – Ik ben 17 en mijn vriend is 31. Hij wil een kind. Ik wil niet ~ Suriname

ANONIEM Suriname

Suriname ~ Hallo iedereen. Ik wilde even een vraag aan jullie voorleggen. Ik ben Jerrely uit Suriname. Ik ben 17 jaar.  Eind van het jaar word ik 18 jaar. Ik heb al 2 jaar een vriend. Hij is wel veel ouder dan mij. Hij is 31 jaar. Hij heet Glenn.

[quads id=1]

Jerrely uit Suriname

Glenn is heel lief. Soms een beetje streng omdat ik niet altijd luister. Maar vanzelf ik ben eigenlijk veel te jong. Ik weet het ook. Nog een kind zeg maar. Hij werkt en hij zorgt voor me. Hij zorgt voor ons allemaal. We wonen samen, maar wel thuis bij mij. Mijn moeder heeft onze relatie na heel veel praten geaccepteerd. Ze was heel boos. Vooral omdat ik mijn school niet heb afgemaakt. Ik werk al. Glenn werkt ook. Hij heeft een goede baan. Hij verzorgt ons allemaal in het huis. Hij koopt ook kleren voor mijn broertje en zusje. Ze gaan nog naar school. De lagere school. Hij is bijna als een vader voor ze.

Als een vader

[quads id=1]

Glenn doet veel. In feite is hij de man in huis. We zijn allemaal afhankelijk van hem. En hij weet het ook. Glenn heeft geen kinderen en nu heeft hij me gevraagd om te trouwen. Maar hij wil eerst dat ik de moeder ben van zijn kinderen. Eigenlijk zou ik weer naar school gaan volgend jaar. Glenn wil dat ik wacht. Hij heeft me gezegd om eerst een kind te krijgen, te trouwen en dan pas weer naar school te gaan. Mijn moeder gaat het hier niet mee eens zijn.

Eerst een kind

Ze wil dat ik nu meteen verder ga met school en een diploma haal. Ze accepteert mijn relatie met Glenn wel maar toch heeft ze liever niet dat we gaan trouwen. Dus ik krijg geen steun van haar. Ze heeft zelfs gezegd dat ik niet meer welkom ben als ik zwanger ben. Dat is geen probleem, dan gaan we weg. Ik weet alleen niet wat ze gaat doen als we weg zijn, want z;elf is ze ook afhankelijk van Glenn. Is jammer want ik ben nu in een situatie dat gedeeltelijk komt door haar.

ANONIEM Suriname

Maar eerlijk. Ik wil ook niet nu een kind, maar ik ben bang dat Glenn dan weg gaat gaan. Hij is al oud hij wil graag vader worden. Zijn ouders zijn jong overleden. Hij vindt hij heeft bijna geen familie. Hij wil graag een kind. Maar ik ben nog zo jong. Ik heb wel vriendinnen die ook kinderen hebben. Op zich gaat dat wel met ze. Die mannen van hun zijn helemaal niet goed. Ik heb wel geluk met Glenn.

Diploma is niet belangrijk

Toch wil ik dat niet. Ik wil graag iets worden in de maatschappij. Maar ik kijk juist op tegen mijn 2 nichten. Ze zijn in de 30 en hebben geen kinderen. Ze hebben een diploma en zijn afgestudeerd. Die ene heeft hier een goede baan en die andere verhuist binnenkort naar Californië om verder te studeren. Ik zou dat in feite ook willen. Mijn moeder wil dat ik hun kant opga. Ik ben 17. Over 13 jaar kan ik ook mijn diploma hebben en iets maken van mijn leven. Glenn zegt dat een diploma niet belangrijk is.

[quads id=1]

Hij zegt dat hij al voor ons zorgt en dat ik jong moeder moet worden want straks ben ik te oud. Ik voel me heel erg benauwd door hem. Hij dwingt me niet echt maar hij geeft me bijna geen ademruimte. Ik ben wel aan de pil, maar hij wil dat ik ermee ga stoppen. Ik weet dat Glenn van me houdt en me nooit in de steek gaat laten als ik zijn vrouw ben en de moeder van zijn kinderen. Maar ik wil nog van het leven genieten.

Geen vriend

[quads id=1]

Soms denk ik dat het beter was als ik geen vriend had. Maar we zijn nu allemaal afhankelijk van Glenn. Hij doet bijna alles in het huis. Ik zou hem juist dankbaar moeten zijn. Dat ben ik ook wel. Ik hou ook wel van hem. Ik denk soms wel dat iemand van zijn eigen leeftijd beter bij hem past en dat ik liever alleen kon blijven totdat ik mijn diploma heb.. ik ben gewoon nog niet ready. Ik ben jong, ik hou van het leven. Van lekker uitgaan. Ik hou ervan om me mooi aan te kleden. Mijn haar mooi te maken. Hij vindt het onnodig. Maar hoe maak ik hem dat duidelijk? Dat ik nog jong ben?

En wat doe ik als hij weggaat? Of iemand anders tegenkomt die wel met hem verder wil. Mijn salaris en die van mijn moeder zijn niet voldoende voor ons om uit te komen. En zeker niet als ik wil gaan studeren. Dan valt mijn salaris ook gedeeltelijk weg.

We gaan niet uitkomen

Waarom is het leven zo zwaar? Vooral hier in Suriname. Hoe doen andere meisjes dit? Dus meisjes die niet uit een gezin komen met geld. Het lijkt alsof ik mezelf moet uitlenen aan een man alleen om te kunnen leven. Als ik een baby krijg dan ben ik wel zeker van zijn steun. Al zou ik niet bij hem blijven. Maar gaat het me lukken om ook op mijn 30ste af te studeren met een baby? Zijn er meer meisjes die dit hebben gedaan?

Het voelt alsof ik Glenn gebruik voor zijn geld want eigenlijk wil ik alleen zijn en zelf iets maken van mijn leven. Misschien zelfs ook weg gaan uit Suriname. Zonder man en zonder kind. Gaat dat wel lukken? Ik hoop wat adviezen te krijgen van jullie. Ik ga een keuze moeten maken. Met mijn moeder kan ik niet praten. Als ik Glenn laat gaat ze het wel goed vinden, want ze vindt mij nog veel te jong voor een relatie. Maar eerlijk is eerlijk. Hoe gaan we dan verder leven?  alvast bedankt.

Gerelateerde berichten:

Anoniem: Mijn 15-jarige dochter is zwanger

Anoniem – Ik ben 6 maanden zwanger en ik haat mijn baby nu al ~Suriname

 

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig