Huilende Kresida schuldig bevonden en gaat de gevangenis in ~ Suriname

politie Suriname

Suriname ~ De 46-jarige Kresida V. uit Surinme kon haar tranen niet bedwingen toen officier van justitie Reshmi Rathipal de feiten uit haar dagvaarding voorlas en ze de strafeis hoorde.

[quads id=1]

 Kresida V. uit Surinme

De verdachte kreeg een zakdoek van de deurwaarder om haar tranen te drogen. Ze staat terecht voor een poging drugs te smokkelen vanuit Suriname naar Nederland.

Kantonrechter Marie Mettendaf legde de verdachte zes maanden celstraf op met een voorwaardelijk deel van twee maanden. Ze week hierbij af van de eis van de vervolgingsambtenaar van zes maanden onvoorwaardelijk celstraf met een boete van SRD 600 of zes weken hechtenis.

[quads id=1]

546 gram

De verdachte heeft op 27 juni van dit jaar geprobeerd om via de Johan Adolf Pengel luchthaven 546 gram cocaïne te smokkelen. Ze werd op heterdaad betrapt. Kresida V. heeft volgens de politie sinds het moment van haar arrestatie meegewerkt aan het onderzoek.

politie Suriname
Voorbeeld foto van videoblocks

De openbaar aanklager vertelde de rechter dat ze bij het bepalen van haar strafeis rekening heeft gehouden met de inschikkelijkheid van de verdachte om mee te werken en spontaan te vertellen over de herkomst van de drugs. Kresida V. verklaarde bij de vervolgingsambtenaar dat zij de cocaïnebolletjes van een zekere drugsdealer Kenneth P. kreeg.

[quads id=1]

Van ene Kenneth

Ze zou door hem misleid en misbruikt zijn om de bolletjes overzee te krijgen. Zij zou uit de opbrengst 2.500 euro krijgen.

Advocaat John Ferdinand in zijn pleidooi verzocht de rechter rekening mee te houden dat Kresida V. misleid werd door een drugsdealer. “Edelachtbare ik verzoek u om rekening te houden met het feit dat mijn cliënt niet een mooi verleden heeft gehad. Mensen kijken niet naar haar om.

Ze heeft spijt

Ik heb haar zelf geholpen door wat spullen voor haar te kopen. Ze bemoeide met de verkeerde mensen en ze heeft haar spijt betuigd. Ik vraag u haar een kans te geven, zodat ze dit niet meer doet en nu de juiste mensen in haar leven leert uitkiezen.”

Over de handelingen van Kresida V. om drugs te smokkelen, had de advocaat geen commentaar. “Zij heeft zelf toegegeven en meegewerkt mevrouw de rechter. Daarover valt niets te zeggen.” De rechter sprak de verdachte aan en gaf haar als boodschap mee voortaan op een legale wijze geld te verdienen.

Ze moet ervan leren

“U mag erop rekenen dat u gepakt zal worden als u zulke strafbare handelingen pleegt. Ik heb u een straf opgelegd die ik passend vind en ik verwacht dat u hieruit leert.”
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.