Video – Schokkende video gelekt: Drugsfeest in gevangenis in Nederland

gevangenis Nederland

Nederland ~ Schokkende video gelekt: Drugsfeest in gevangenis Zaanstad in Nederland. Justitie in Nederland  is in grote verlegenheid gebracht door drugsfeesten onder gedetineerden in de splinternieuwe gevangenis van Zaanstad.

[quads id=1]

Gevangenis in Nederland

Op foto’s en video’s die deze week in bezit kwamen van de Telegraaf is te zien hoe gevangenen zich in groepscellen te goed doen aan drugs en mogelijk ook sterke drank. De bajesfeestjes zijn door gedetineerden gefilmd met heimelijk naar binnen gesmokkelde smartphones met internetverbinding. Het beeldmatariaal is vanuit de gevangenis verspreid onder vrienden en familie van gevangenen.

[quads id=1]

Naar binnen gesmokkeld

“Dit is onacceptabel,” reageert een geschokte woordvoerster het ministerie van justitie en veiligheid. “Er is in JC Zaanstad direct actie ondernomen op het moment dat deze signalen bij Dienst Justitiële Inrichtingen zijn binnen gekomen. Dat betekent dat er op dit moment een uitgebreide gerichte zoekactie naar telefoons en drugs wordt gedaan door het intern bijstandsteam. Gedetineerden die herkenbaar in beeld zijn wordt een gepaste straf opgelegd.

Onderzoek doen

Daarnaast zal DJI onderzoek doen om na te gaan hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe dit in de toekomst kan worden voorkomen,” aldus woordvoerster Eveline Petit.

[quads id=1]

gevangenis Nederland
Video stil

De bajes in Zaanstad is splinternieuw en zou moeten gelden als de best beveiligde strafinrichting van Nederland. De aanwezigheid van drugs en eveneens verboden smartphones bewijst echter een volstrekt falende beveiliging. Vooral smartphones met internet zijn volgens justitie zeer ongewenst in gevangenissen omdat het gebruik door gedetineerden grote veiligheidsrisico’s met zich meebrengen.

Verboden smartphones

Meer hierover in De Telegraaf van morgen.
Bekijk de uitgebreide video hierover:

Bron: Telegraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis