Video – Cokevangst in fabriek voor suikerkoekjes voor Hindoestaanse feesten – Nederland

politie Nederland

Nederland ~ 400 kilo cocaïne verstopt in koekjesbakkerij in Nederland. In het pand in Den Haag waar de donderdagochtend 400 kilo cocaïne werd gevonden, zat een bedrijf dat koekjes bakte.

Dat vertellen ondernemers op het industrieterrein op de Zilverstraat aan Omroep West. De drugs lagen in een pand op nog geen minuut rijden van een opslag van de politie. ‘Een goede dekmantel’, zegt een ondernemer die om de hoek zit met zijn bedrijf. Verder wil hij weinig kwijt over zijn achterburen. Hij ruikt het vaak als ze aan het bakken zijn. ‘Nu hebben ze wel heel speciaal bakpoeder in beslag genomen’, zegt hij grijnzend.

Buurman Michael krijgt donderdagochtend de schrik van zijn leven wanneer de politie binnenvalt. Het is rond zes uur, hij is net klaar met het uitdelen van kranten aan zijn bezorgers. ‘Ik heb hier elke dag dertig of veertig man’, vertelt de beheerder van het uitgiftepunt. ‘De laatste was net weg.’

Onder schot

Van achter het raam op de eerste etage ziet hij twee auto’s het terrein op rijden. Een busje en een terreinwagen. Het blijken auto’s van de politie. Bij de buren is het rolluik open. Er staat een vrachtwagen voor de deur. De klep van de trailer staat open. Een agent van het arrestatieteam, met bivakmuts en kogelvrijvest, vraagt aan Michael of hij bij het pand van de inval hoort. ‘Hij had een pistool op me gericht’, vertelt hij. ‘Ik stond helemaal te shaken.’ Michael ziet hoe de verdachten worden aangehouden. Acht stuks. ‘Ze hadden een blinddoek om’, zegt hij.

Donderdagmiddag is er niks meer te zien van de inval. De auto’s van politie en douane zijn vertrokken, nergens meer politielint. In de entree van het hoekpand staan rolcontainers met karton. De deur naar de bedrijfshal is dicht. Op het industrieterrein wordt nagepraat over de inval.

Aardige mensen

‘Het waren heel aardige mensen’, vertelt een ondernemer. ‘Ze bakten altijd suikerkoekjes voor Hindoestaanse feesten.’ Volgens de man stond het er op feestdagen altijd vol met families die koekjes kwamen kopen.

Bekijk hier de video:

Er zijn acht verdachten aangehouden. De verdachten – in de leeftijd tussen 36 en 62 jaar – komen onder meer uit Delft, Vlaardingen, Voorburg, Rotterdam en Amsterdam. De drugs zijn vermoedelijk afkomstig uit de haven van Vlissingen.

De douane doet nu onderzoek in de haven van Vlissingen, nadat daar eerder deze week op maandag en woensdag in totaal achthonderd kilo cocaïne werd gevonden in een lading bananen. Die drugs zijn inmiddels vernietigd.

De politie laat weten te onderzoeken of de vondst van donderdagochtend verband heeft met de drugsvondst van eerder deze week. Bron NU.nl

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.