Mensen uit Suriname mogen straks misschien visumvrij naar Nederland op vakantie

visum vakantie Paramaribo

Suriname ~ Visumplicht voor Surinamers wordt mogelijk versoepeld of afgeschaft. Nederland is bereid te onderzoeken of de visumplicht voor Surinamers die naar Nederland willen reizen kan worden versoepeld of afgeschaft.

[quads id=1]

Visum voor mensen uit Suriname

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd tegen het ANP. Met deze toezegging komt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken tegemoet aan de wens van de Surinaamse regering. Die wil graag dat mensen uit Suriname vrij naar Nederland kunnen reizen.

[quads id=1]

Vrij naar Nederland reizen

Op dit moment moeten zij voldoen aan een aantal specifieke eisen voordat ze mogen afreizen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een financiële garantstelling of een officiële uitnodiging van een familielid.

visum Suriname vakantie Nederland
Voorbeeld van een Schengen visum

De visumplicht heeft als doel een toestroom van economische vluchtelingen te voorkomen. Nederlanders die naar Suriname gaan hoeven alleen een toeristenkaart te kopen.

Nu is er een visumplicht

Nederland kan niet zelfstandig beslissen om het visum voor Surinamers af te schaffen of de eisen te versoepelen. Vanwege het Schengenakkoord is dit een zaak voor Europa. Het is aan de Europese Commissie om hierover met een voorstel te komen, aldus de woordvoerder.

[quads id=1]

Het wordt aangekaart

Minister Blok heeft de Surinaamse regering toegezegd haar wens voor het versoepelen van de visumplicht bij de Europese Commissie aan te kaarten. Dit is overigens eerder ook al gebeurd, aldus de woordvoerder.

Blok kwam eerder in opspraak door uitspraken die hij tijdens een besloten bijeenkomst deed over Suriname. Daar noemde de minister het land een ‘failed state’ – een mislukte staat.
Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.