Geld voor kinderbijslag is weg! Gestolen na inbraak bij sociale zaken ~ Suriname

kinderbijslag Suriname

Suriname ~ GELD VOOR KINDERBIJSLAG GESTOLEN BIJ INBRAAK in Suriname. Minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting is opnieuw geconfronteerd met de verdwijning van een groot bedrag dat bestemd was voor kinderbijslag in Suriname.

[quads id=1]

Kinderen Suriname

[quads id=1]

Het lijkt erop dat ouders die nog kinderbijslag tegoed hebben van de overheid, extra geduld zullen moeten opbrengen. Het afgelopen weekend is er ingebroken bij de dienst Administratieve Uitbetalingen Sociale Voorzieningen, meldt het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) in een NII-bericht.

Groot geldbedrag

Er zou een groot geldbedrag zijn buitgemaakt. In een korte bekendmaking doet SoZaVo een beroep op mensen die hun kinderbijslag nog moeten ontvangen, om hiermee rekening te houden. Daaruit valt op te maken dat het om geld gaat dat bestemd was voor die voorziening.

[quads id=1]

Nog onduidelijk

Het is onduidelijk voor welke gebieden het geld was bestemd.

kinderbijslag Suriname
Voorbeeld kinderen uit Suriname. Foto van dream or donate

Op 25 juli 2018 maakte het ministerie bekend dat de AKB over augustus, september, november en december 2017 zou worden uitbetaald in de districten Saramacca, Nickerie, Coronie.

Uitbetaling AKB

Op 7 september 2018, precies een maand vóór de inbraak, werd bekendgemaakt dat de AKB ‘over het dienstjaar 2017’ in Paramaribo zou geschieden tussen 11 september 2018 en 6 oktober 2018.

Het is niet de eerste keer dat een groot bedrag van Sociale Zaken wordt gestolen. In maart dit jaar werden zes ambtenaren gearresteerd die enkele jaren eerder een groot bedrag aan kinderbijslag hadden gestolen. Daardoor zou een gat zijn ontstaa; elk jaar werd er met geld geschoven om dit gat te dichten.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.