Video – Cyriel the More Love Band & Miguel van Assen krijgen Eremedaille ~ Suriname

Suriname Bouterse

Suriname ~ Hij wordt door tientallen mensen gefeliciteerd en ze willen allemaal met hem op de foto. De zeer geliefde zanger Cyriel Lamesie (van the More Love Band,…red.) werd maandag in het kader van de Dag der Marrons geëerd voor zijn bijdrage aan de Surinaamse maatschappij.

[quads id=1]

Cyriel uit Suriname

Hij kreeg de Eremedaille in Zilver in de Ere Orde van de Palm opgespeld. “Ik ben zeer vereerd. Muziek is onze manier om een positieve bijdrage te leveren aan de opbouw van Suriname. Dit motiveert om vooral door te gaan”, lacht de artiest breed uit.

[quads id=1]

Suriname Bouterse

Dag van de Marrons

Cultuurwerker en directeur van het Balingsoela Meisjes Internaat, Ifna Vreden is ook zeer ingenomen met haar decoratie. “Het blijft een verrassing als je wordt gedecoreerd. Ik vind dit, op de vooravond van Dag der Marrons, een bijzonder moment in de geschiedenis van Suriname. Je hebt in één keer een beeld van de vele hardwerkende marrons die we op elke vlak in de maatschappij in Suriname hebben.” Vrede kreeg één van de hoogste decoraties opgespeld, namelijk Commandeur in de Ere Orde van de Palm.

Samuel Emmanuelson

Zeven man hebben de Eremedaille in Zilver in de Ere Orde van de palm opgespeld gekregen. Gevolgd door achtendertig met de gouden speld in de Ere Orde van de palm. Zestien werden geëerd met de speld horende bij de Ridderorde van de Palm. De gedecoreerden waren een interessante mix van alle sociaal maatschappelijke lagen van de bevolking. Van voorgangers Andre Misiekeba senior en junior, tot de antropoloog, Samuel Emmanuelson. Veel cultuurdragers zoals Maria Dewinie (Kifoko) en enkele politici waaronder ex-minister Martin Misiedjan en Paulus Asoiti.

[quads id=1]

Hard werken

“Ik was echt verrast. Maar het is fijn als men doorheeft dat je hard werkt en je daarvoor waardeert. Het gebeurt niet elke dag, daarom is het extra fijn. Je doet het niet daarvoor, maar het blijft een mooie ervaring”, zegt Asoiti blij. Helemaal verrast, dat hij niet alleen daar was om te helpen, maar zelf ook een decoratie in ontvangst te nemen was minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling. Hij kreeg een speld horende bij de Ridderorde van de Palm.

Filmmaker en vertaler

[quads id=1]

Filmmaker en vertaler van films Durando Misiedjan en sporters onder wie bodybuilder Poese Soepe en atleet Miquel van Assen maakten het lijstje af. President Bouterse roemde in zijn speech deze groep hardwerkende Surinamers die vanuit de waarden en normen die zij hebben meegekregen van hun voorouders, een wezenlijke bijdrage leveren aan de opbouw van de natie. De president stond stil bij de invloed die de economische en technologische invloeden hebben op dorpsgemeenschappen, hun leefomstandigheden en geloofssystemen.

Niet achteruit kijken

Hij riep op tot gezamenlijk nadenken over hoe dwars door de niet te stuiten ontwikkeling toch te trachten de problemen die de tribale volkeren treffen, op te lossen. Problemen zoals de vraag naar beter onderwijs en gezondheidszorg. Hij stond tevens stil bij de strijdvaardigheid van de voorouders van de ‘weggelopen slaven’ die er alles aan deden om te ontkomen aan de verdrukkende, mensonterende bejegening van de kolonisten. “Maar laten we vooral niet stilstaan en achteruit kijken, maar vooruitkijken en samenwerken aan een mooie toekomst”, hield hij zijn gehoor voor.

Bekijk hier de video’s:

P.s hebben jullie de nieuwe video van Cyriel al gezien? Bekijk hem hier:

[quads id=1]

Foto’s en video van Facebook van Cyriel
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.