Straks geen ‘gratis’ koffers meer mee op KLM vlucht. Vakantie Suriname

klm Nederland Suriname China

Suriname ~ In navolging van de Europese vluchten en die naar Canada en de VS, schaft KLM ook op de lijndiensten naar Midden- en Zuid-Amerika de gratis ruimbagage af. Dus wie in Economy Class een koffer wil meenemen naar Suriname, moet daar straks voor bijbetalen.

Vakantie naar Suriname

De maatregel, die eveneens door zusterbedrijf Air France wordt ingevoerd, leidt volgens KLM tot lagere ticketprijzen en meer flexibiliteit voor de reiziger. Een koffer meenemen kan tegen bijbetaling van minimaal 50 euro. Handbagage mag wel gratis mee, mits het gewicht daarvan niet hoger is dan 12 kilo.

De afschaffing van de gratis ruimbagage komt niet als een verrassing. Harm Kreulen, de directeur van KLM Nederland, liet vorig jaar al weten dat in navolging van Noord-Amerika mogelijk ook andere verre bestemmingen de uitgeklede ticketprijzen zouden krijgen.

klm Suriname

Reismedia heeft met KLM contact opgenomen voor meer informatie. KLM heeft inmiddels gereageerd. De gratis ruimbagage wordt op alle lijndiensten naar de Amerika’s afgeschaft, dus ook naar Suriname. Op de routes naar Afrika en Azië zijn andere “marktontwikkelingen” gaande, en daarom mogen passagiers daar nog wel zonder bijbetaling een koffer meenemen.

In het boekingssysteem staat dat ruimbagage op vluchten naar Paramaribo en Mexico nu nog ‘gratis’ is. Wanneer de verandering ingaat is nog onduidelijk.

Bron: www.luchtvaartnieuws.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.