Update omtrent de KFC Paramaribo moord. Nog meer onduidelijkheden

moord KFC Paramaribo

Paramaribo ~ Advocaat Maureen Nibte vindt het resultaat van het DNA-onderzoek in de KFC-moordzaak te technisch omschreven.

KFC Paramaribo

[quads id=1]

Ze verdedigt de verdachten Chawilla R. en Shaquille B., die terecht staan voor de brute moord op KFC-manager Marjorie Willems en heeft graag dat onduidelijkheden in het rapport ontcijferd worden zodat het beter te begrijpen is.

Het resultaat van het DNA-onderzoek is donderdag bij voortgang van het proces besproken bij kantonrechter Siegline Wijnhard. Willems is vorig jaar op lugubere wijze om het leven gebracht in het fastfood restaurant aan de Wilhelminastraat. Uit onderzoek is tot nu gebleken dat het om een mislukte beroving ging.

Fastfood restaurant

[quads id=1]

Nibte deed aan de kantonrechter het verzoek, om het hoofd van het Forensisch Laboratorium in Suriname dat belast is met het onderzoek te horen op de volgende zitting ten einde het onderzoeksresultaat uit te pluizen. “Daarin zijn veel onduidelijkheden met technische verwijzingen. De specialist kan beter uitleggen wat er in het resultaat staat”, zei Nibte tegen dWT.

Vanwege geldgebrek

[quads id=1]

De advocaat verklaart dat ze niets over het hoofd wil zien en alles wil laten ontrafelen, omdat haar cliënt Chawilla R. gebruik maakt van haar zwijgrecht. Het gehele onderzoek ondervond de afgelopen maanden vertraging vanwege geldgebrek. Het eerste resultaat van het DNA-onderzoek werd kort voor de recesperiode overhandigd aan de rechter. Nibte is er verbaasd over dat er in het onderzoeksresultaat aangegeven is dat er gebruik is gemaakt van vergelijkingen uit een DNA database van blanke mensen terwijl geen van beide verdachten blank is.

18 oktober

[quads id=1]

Hierover zou de deskundige bij de volgende zitting meer kunnen vertellen. Eerder liet Nibte doorschemeren dat de behandeling van de zaak een slepende kwestie zou kunnen worden. Doordat het resultaat van het DNA-onderzoek nog besproken moet worden met een deskundige, gaat de voortgang van het proces stroef. Op 18 oktober wordt de behandeling van de zaak voortgezet.

Geschreven door Cheflin Paulus
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.