Video – ‘In 2020 komt de partij van Bouterse sowieso weer aan de macht’ – Suriname

BBouterse Suriname Paramaribo

Suriname ~ In 2020 komt de NDP sowieso weer aan de macht garandeert André Misiekaba, ondervoorzitter van de partij. Daarvoor zijn “all hands on deck” nodig benadrukt partijvoorzitter tevens president Desi Bouterse.

[quads id=1]

NDP Suriname

Misiekaba en Bouterse geven aan dat de partij de “historische taak heeft om Suriname te ontwikkelen”. Het is een moeilijk karwei maar “yes we can do the job” wordt door verschillende NDP-toppers gegarandeerd op de ‘kader informatie meeting’ in Ocer woensdagavond.

Ocer in Paramaribo

[quads id=1]

Op de goed bezochte vergadering zijn de leden verschillende keren door de partijtop opgeroepen om de eenheid te bewaren. Ondervoorzitter Ramon Abrahams stelt aan de hand van het opgekomen publiek dat bewezen is dat NDP nog steeds sterk staat, anders dan de geruchten die beweren dat de partij aan het afbrokkelen is. Aan de leden zijn ook de plannen van de regering voorgehouden.

Speciale gasten

Er zijn presentaties geweest over verschillende lopende projecten. NDP-topper en vicepresident Ashwin Adhin heeft wat meer tijd besteed aan toekomstige projecten die met de gezondheidszorg, onderwijs, het buitenland, veiligheid en infrastructuur te maken hebben. Bouterse heeft af en toe de microfoon vrijgemaakt voor enkele ‘speciale’ gasten: ondernemers die getuigden van de de goede kansen en successen met hulp van de regering.

NDP gaat winnen

[quads id=1]

Voor Misiekaba is het meer dan duidelijk dat de NDP de verkiezingen van 2020 ook wint. Hij haalt aan dat er krachten zijn die het land willen opdelen in fracties, politiek-etnisch verdeeld willen houden en terug willen brengen in handen van de kolonisator. “Mi kan taigi yu tide je gaat de NDP als een blok tegen je hebben, in het hele land gaan al de structuren van de NDP tegen jou…we gaan dit niet toelaten!” roept Misiekaba. “Yu kan du san yu wani. Mi e win yu baka yere. 2020 na gewoon m’e win’ yu!” Misiekaba heeft ook uitgehaald naar voorzitters Chan Santokhi van de VHP en Ronnie ‘Bravo’ Brunswijk van de ABOP.

De ‘oranje clown’ denkt de bevolking voor de gek te houden met visumvrij reizen naar Nederland als er een andere regering komt. (zie video) Bravo en zijn ‘yos yosie’ partij mogen rustig aan een kant blijven, de NDP heeft hen niet gevraagd voor een samenwerking en zal dat ook niet doen.

Werken geblazen
BBouterse Suriname Paramaribo
Suriname’s President Desi Bouterse Foto van REUTERS/Ranu Abhelakh. Archief

Bouterse deelt mee dat het rapport van de commissie die zich boog over het wijzigen van het verkiezingssysteem, vóór eind november bij De Nationale Assemblee zal zijn. “Dus vanaf dit moment, na all hands on deck”, merkt Bouterse op. “Het wordt werken geblazen.” Hij roept op om “alla mandi mandi” en “tak’ taki” ter zijde te leggen. De NDP-voorzitter is tevreden met hoe zaken in de verschillende districten verlopen. De paarse partij staat sterk maar er zijn nog wat zwakheden, stelt Bouterse. “Laten we een principe-afspraak maken dat er hard gewerkt moet worden, een principe afspraak dat we in staat zijn om gezamenlijk deze job te klaren. Yes we can do the job!”

[quads id=1]

De NDP heeft fel gereageerd op de mededeling van VHP-voorzitter Chan Santokhi over visumvrij reizen naar Nederland. Kijk hier naar de video daarover:

Geschreven door René Gompers