Sarafina Galon heeft met succes haar medische studie afgerond ~ Suriname trots

geslaagd Suriname

Suriname ~Prestatie Sarafina Galon beloond met medaille. Na zes jaar studeren in Tbilisi, Georgië, is Sarafina Galon terug in Suriname.

[quads id=1]

Terug in Suriname

Galon maakte deel uit van de eerste groep Surinamers die met een studiebeurs in Georgië mocht studeren. Ze heeft haar medische studie met succes afgerond en is gisteren door minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) onderscheiden met de ‘Medaille van Regionale Ontwikkeling’.

geslaagd Suriname
Foto van Facebook

[quads id=1]

Galon heeft zich ondertussen al aangemeld bij het ministerie van Volksgezondheid. Dikan zegt dat het belangrijk is om jonge mensen die bijzondere prestaties leveren te waarderen als rolmodellen. “Wij vinden het goed dat jullie die hard je best doen op gepaste wijze worden gewaardeerd. Jullie zijn de rolmodellen en moeten andere jongeren inspireren,” aldus de bewindsman.

Geslaagd Suriname
Sarafina Galon

Dikan merkte op dat meerdere mensen met een beurs in het buitenland gaan studeren, maar dat niet iedereen even succesvol is. Hij vindt het een prestatie van Galon dat zij de bijzondere prestaties kon leveren in een vreemd land als Georgië.

[quads id=1]

De bewindsman heeft niet alleen Galon, maar ook haar ouders gefeliciteerd met het resultaat. Zij was bij het bezoek aan de minister in gezelschap van haar moeder Clarice Galon-Aprasong, meldt de voorlichting van RO, via het Nationaal Informatie Instituut.

geslaagd Suriname
Trots
geslaagd Suriname
Met de minister

Footo’s Van NII, Haar FB page en Starnieuws
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.