Update – Politie agenten in Paramaribo worden beschuldigd van mishandeling en fraude

politie Paramaribo

Paramaribo ~ Fraudezaak agenten Derde Rijweg wordt onderzocht. Het zijn ‘zware tijden’ voor politieagenten. Nog geen week nadat twee hoofdinspecteurs van politie in verzekering zijn gesteld voor frauduleuze handelingen, komen twee andere politiefunctionarissen die gestationeerd zijn op een controlepost aan de Derde Rijweg in een kwaad daglicht.

[quads id=1]

Politie Paramaribo

Een grondig onderzoek in de zaak waarbij politiemannen Joseph A. en Stanley S. worden beschuldigd van mishandeling en fraude, is van enorm belang. Dit zegt het hoofd van de afdeling voorlichting van het Korps Politie Suriname, Humprey Naarden.

Drugs in voertuig

[quads id=1]

Een man die aangifte deed tegen de twee agenten zou bij hun collega’s verklaard hebben dat de twee functionarissen geld van een vrouw, voor wie hij een taxirit reed, in beslag hebben genomen. Ook zouden er daarna drugs in het voertuig geplaatst zijn om te doen voorkomen dat de vrouw die bij zich had en deze in beslag zijn genomen. De man verklaarde ook dat de wetsdienaren hem mishandeld hebben bij de controlepost op de Oostwest-verbinding waar hij samen met de vrouw staande gehouden is.

Social media

politie Paramaribo
Joseph A. en Stanley S. kwamen in het weekend in opspraak op sociale media. Foto’s van de twee politieagenten werden duizenden keren gedeeld op Facebook. Met de foto’s werd er informatie doorgestuurd dat Joseph A. en Stanley S. zich schuldig hebben gemaakt aan vrijheidsbeneming, valse bezwaring en het maken van een vals proces verbaal.

Onderzoek afwachten

[quads id=1]

Naarden zegt dat hij geen uitspraken wil doen alvorens het onderzoek is afgerond. “Als de benadeelde zegt dat agenten zaken verkeerd hebben aangepakt, moet het onderzocht worden. Ik kan als collega niet zomaar hierop ingaan. Het ligt gevoelig als agenten beschuldigd worden. Wij wachten het onderzoek af.” Hij zegt dat de twee politiemannen ook een aanklacht kunnen doen wegens valse beschuldiging en belediging.

Agenten hebben ook rechten

[quads id=1]

“Er moet onderzocht worden of de beschuldigingen waar zijn. Men moet niet denken dat men alles kan zeggen en beschuldigingen kan uiten naar agenten en de zaak daarna afgedaan is. Agenten hebben evenveel rechten als burgers. Ik wil dat de waarheid uit de bus komt. Wij kunnen geen zaken voorafstellen zonder te weten wat de waarheid is.” Of de vrouw is aangehouden, is niet duidelijk. De zaak wordt afgehandeld door de afdeling Onderzoek Politionele Zaken.

Geschreven door  Cheflin Paulus
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.