Video – Man overleden door hersenetende parasiet in zwembad ~ Amerika

overleden Amerika

Amerika ~ Man overlijdt door hersenetende parasiet in golfslagbad. Een surfresort in Texas Amerika heeft de deuren moeten sluiten nadat een 29-jarige man uit New Jersey overleed.

[quads id=1]

Hersenetende parasiet in Amerika

Het slachtoffer liep tijdens zijn bezoek aan het golfslagbad het zeldzame en zeer dodelijke Naegleria fowleri op, ook wel bekend onder de noemer ’hersenetende amoebe’. Dat meldt NBC New York. De eigenaar van BSR Cable Park heeft aangegeven mee te werken aan alle onderzoeken omtrent de dood van bezoeker Fabrizio Stabile. Volgens hem bezocht Stabile begin september het golfslagbad.

[quads id=1]

Deuren blijven gesloten

In afwachting van de resultaten van een Amerikaanse gezondheidsorganisatie blijven de deuren van het surfresort voorlopig gesloten.

Broeinest

overleden Amerika

De parasiet ontwikkelt zich vooral in zoetwatermeren of -rivieren. Ook zwemwater dat te weinig chloor bevat is een broeinest voor de micro-organismen. Normaal gesproken voedt een amoebe zichzelf met bacteriën, maar als het in het menselijk lichaam terecht komt, doet het zichzelf graag tegoed aan weefsel.
Bekijk hier een video erover:

[quads id=1]

Een vrouw is haar dochter ooit verloren aan deze parasiet. Ze vertelt hier haar verhaal:

[quads id=1]


Bron: Telegraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.