Video’s – Honderden doden na aardbeving en verwoestende tsunami in Indonesië

Tsunami Indonesië

Indonesië ~ Omvang ramp Sulawesi in Indonesië nog onbekend, dodental voorlopig op 384. Een dag nadat het Indonesische eiland Sulawesi is getroffen door meerdere aardbevingen en een tsunami, is de omvang van de natuurramp nog niet duidelijk.

[quads id=1]

Aardbeving in Indonesië

Het voorlopige dodental is zeker 384, maar het Indonesische rampencentrum verwacht dat dit nog zal oplopen.
Voor zover bekend zijn de meeste mensen om het leven gekomen in de stad Palu in Indonesië. Hier kwam vrijdag een tsunami met een golf van zeker 2 meter hoog aan land.

Tsunami vrijdag

[quads id=1]

De ramp leidde tot uitval van communicatielijnen, waardoor lang onduidelijk bleef hoeveel slachtoffers zijn gevallen. Nog steeds is één stad verstoken van alle hulp. Het gaat om de stad Donggale. Het Rode Kruis noemt dit in een gesprek met NU.nl “erg zorgelijk”. In het gebied wonen zo’n 300.000 mensen.”

tsunami Indonesië
Foto van de Times van Israël

De 540 gewonden worden behandeld in noodhospitalen. Het is onbekend hoeveel slachtoffers er ernstig aan toe zijn. De hulpverleners zoeken onder het puin naar overlevenden.

Verschrikkelijke berichten

Enorme ravage na tsunami op Sulawesi Enorme ravage na tsunami op Sulawesi. Premier Mark Rutte heeft op Twitter zijn medeleven betuigd en condoleances overgebracht aan president Joko Widodo.

[quads id=1]

“Verschrikkelijke berichten”, aldus de premier, die ook laat weten dat zijn gedachten “bij alle slachtoffers van dit brute natuurgeweld” zijn.

Levens te redden
Foto van ABS-CBN News

Ook de Europese Commissie heeft op de ramp gereageerd: “Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en alle betrokkenen zoals de mensen die eerste hulp verlenen en onder moeilijke omstandigheden proberen levens te redden.”

[quads id=1]

Indonesisch eiland zelden zo zwaar getroffenZie ook: Rode Kruis: ‘Hulpverlening Sulawesi komt moeizaam op gang’
Waarschuwing tsunami vlak voor ramp ingetrokken

Waarschuwing werd ingetrokken

De Indonesische autoriteiten kwamen vrijdag met een tsunamiwaarschuwing. Inwoners van kustgebieden werden gevraagd om naar een hoger gelegen gebied te trekken. Die waarschuwing werd kort daarna weer ingetrokken, omdat de golf leek te zijn verdwenen. Maar later op vrijdag werd het eiland dus alsnog door een tsunami getroffen.

Bekijk hier video’s van de ramp. Let op de beelden kunnen schokkend overkomen:

[quads id=1]


Bron: Nu.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.