Bekendmaking – Schoolvervoer in Suriname start maandag gegarandeerd!!

school bus Suriname

Suriname ~ Schoolvervoer start gegarandeerd nieuw schooljaar. Bus- en boothouders die landelijk duizenden leerkrachten en leerlingen vervoeren, zullen maandag bij de start van het nieuwe schooljaar normaal rijden en varen.

[quads id=1]

Schoolvervoer Suriname

Dat is donderdagavond besloten tijdens een algemene leden vergadering van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) in Mata Gauri.

“Sommige leden waren er fel tegen en waren van plan om te staken, maar er is uiteindelijk besloten om de regering ruimte te geven om onze zaken in orde te maken”, zegt Radjesh Orie, secretaris van de OBS, tegen de Ware Tijd. Hij wijst erop dat de bus- en boothouders per 1 oktober betaald willen worden op basis van de 40 procent tariefsverhoging, die de OBS en regering in juni 2017 waren overeengekomen.

[quads id=1]

Genoegen genomen

Echter heeft de OBS daarna genoegen genomen met 25 procent verhoging in afwachting van de 15 procent die ze daarop nog moeten krijgen.

school bus Suriname

Motorrijtuig belasting

[quads id=1]

“Nu de motorrijtuigenbelasting per 1 januari 2019 weer wordt ingevoerd, willen we de 15 procent erbij. Als we merken dat we dat niet zullen krijgen, zullen we dat afdwingen”, stelt Orie. Hij wijst erop dat ze al ‘government take’ betalen wanneer ze benzine kopen. Deze ‘government take’ is indertijd in de plaats van de motorrijtuigenbelasting gekomen die toen werd afgeschaft. “Nu die weer wordt ingevoerd, zal dat extra kosten met zich meebrengen voor de leden.”

Government take

Vervolgens wil de OBS weten wanneer de regering aan hen de twk van de 25 procent verhoging van de resterende maanden zal uitbetalen. Volgens Orie werkt dat terug tot mei 2016. Tot nu toe hebben de leden tot augustus 2017 die betaling gekregen. Er zijn hierover brieven gestuurd naar de overheid, maar een reactie aan de OBS is tot nu toe uitgebleven.

[quads id=1]

Reactie is uitgebleven

Orie wijst erop dat de organisatie ook in een schrijven heeft aangehaald dat de OBS eveneens subsidie wil voor de schoolvervoerders vanwege de gestegen brandstofprijs. “In juni 2017 bij het bereiken van het akkoord voor nieuwe tarieven, was de dieselprijs onder de SRD 5, maar nu is die ver boven SRD 6”, aldus Orie.

Bron: DWT
Geschreven door Gilliamo Orban
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.