Video ~ Kopen leerkrachten in Suriname ‘weave’ met hun toelage?

minister Suriname

Suriname ~ “Ik bied mijn excuses aan de leerkrachten in als ze zich hebben gestoord aan mijn uitspraak”, zei minister Lilian Ferrier uit Suriname vrijdagmiddag in een vraaggesprek met Clifton Limburg van “Bakana Tori”.

[quads id=1]

Minister uit Suriname

De bewindsvrouw heeft woensdag in hetzelfde programma gezegd dat leerkrachten de toelage voor permanente educatie aanwenden om weave aan te schaffen.

Dit is de leerkrachten in het verkeerde keelgat geschoten. De reacties van onderwijsgevenden op voornamelijk social media laten niets aan de verbeelding over.

[quads id=1]

Op social media

De minister verduidelijkt dat ze heeft getracht te wijzen op het bestedingspatroon en prioriteiten te leren stellen. Ze wilde erop wijzen hoe om te gaan met wat je hebt (inkomen…red).

[quads id=1]

Niet afgepakt
minister Suriname
Foto uit DWT

Ferrier merkt op dat er weinig wordt uitgegeven aan groei en educatie.” life long learning betekent in jezelf investeren.” Zij verduidelijkt dat de toelage niet is afgepakt van de onderwijssgevenden. De toelage is opgenomen in het loon. In de toekomst zien leerkrachten het terug in hun pensioengrondslag.

Bekijk hieronder een aantal reacties op de uitspraak van de minister:

“Geen nood. Kopen jullie ook wave voor haar. Misschien kan ze het ergens in haar lichaam laten waven”
“Weg met deze corrupte en incapabele paarse ellendelingen”
“Correct”
“Het gaat de minister niets aan waar ik mijn geld aan uitgeef!”
“Wat scheelt deze klote iron lady. Dus ze wil nu bepalen wat men met zijn geld moet doen. Watvoor gekheid is dit Minister?????”

“Als de first lady met een chaneltas van 3000$loopt mag de leerkracht die zweet voor wat ie doet geen weave van srd 800 zetten??”
“Wat een belediging voor ons zware vrouwen”

Luister hier naar het gesprek van de minister:

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.