Waarschuwing voor stakende leerkrachten Suriname: Er worden maatregelen voorbereid!!

minister Suriname

Suriname ~ “De president van Suriname heeft gezegd dat de scholen op 1 oktober opengaan. Wie bent u om te zeggen dat de scholen gesloten blijven”, tierde minister Lillian Ferrier woensdag in ‘Bakana Tori’.

[quads id=1]

President van Suriname

In het radioprogramma op SRS haalde ze uit naar Wilgo Valies van de Bond van Leraren in Suriname. Ferrier waarschuwt dat het ministerie maatregelen aan het voorbereiden is tegen leerkrachten die zich op 1 oktober niet melden. “We hebben al gesproken met schoolleiders om presentie op te nemen.” ‘No work, no pay’ is één van de maatregelen, terwijl de Personeelswet ook andere mogelijkheden biedt.

[quads id=1]

No work no pay
minister Suriname
Foto uit DWT

“Het wettig gezag zegt u moet naar school. Als u zich daartegen verzet gaan wij maatregelen treffen”, benadrukt Ferrier. De minister roept leerkrachten op om hun carrière niet nodeloos op het spel te zetten door mee te doen aan “dingen tegen de gevestigde orde”. Onlangs is een leerkracht geen schoolhoofd geworden in het binnenland, omdat de onderwijzer in de voorhoede stond bij eerdere acties.

[quads id=1]

Wettig gezag

De bewindsvrouw zei in ‘Bakana Tori’ dat de toelage voor permanente educatie waarvoor Valies zich sterk maakt al in het herwaarderingsloon is opgenomen. “Leerkrachten die de permanente educatie ontvingen, hebben nooit geïnvesteerd in educatie. Ze hebben dat geld gebruikt om weave (vals haar) te kopen”, sneerde Ferrier.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.