Video – Bigi Pangebied wordt uitgebreid met groot toeristen verblijf ~ vakantie Suriname

bigi pan Suriname

Suriname ~ Touroperators in het Bigi Pangebied in Nickerie Suriname vrezen niet voor concurrentie, nu Michael Jong Tjien Fa bezig is een kolossaal gebouw neer te zetten midden in de pan.

[quads id=1]

Bigi Pan Suriname

“We keuren het wel af dat hij op ongeveer zestienhonderd vierkante meter terrein mag bouwen en wij niet meer dan vierhonderd vierkante meter mogen gebruiken”, zegt een touroperator die niet bij naam genoemd wilt worden. De ondernemer Jong Tjien Fa is ex-minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer.

Touroperators Suriname

[quads id=1]

Men vraagt zich af wie Jong Tjien Fa toestemming heeft gegeven om zo’n groot gebouw neer te zetten. De touroperators verwachten dat straks, met de oplevering van het nieuwe verblijf, de toeristenstroom naar het Bigi Pan-gebied zal toenemen. “Dat betekent dat het massatoerisme wordt in Bigi Pan en dat het Jamaerkanaal, de officiële ingang van het Bigi Pangebied, ook drukker zal worden”.

Parlementariër Rachied Doekhie

Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh weerspreekt geruchten dat parlementariër Rachied Doekhie en buitenlanders bezig zijn te bouwen in Bigi Pan. Volgens hem heeft Jong Tjien Fa enkele jaren terug een gebouw gekocht van wijlen Surindre Mungra. “Hij is nu bezig te bouwen en moet het oude gebouw dat indertijd door Mungra was opgezet slopen”, zegt de dc.

Ze moeten betalen

[quads id=1]

bigi pan Suriname
Een Lodge te Bigi Pan. Foto: Terence Oosterwolde Foto uit DWT

De burgervader denkt niet dat anderen toestemming zullen krijgen om te bouwen in het natuurgebied. Hij verwacht dat met de ordening straks, de activiteiten in het Bigi Pan-gebied een bijdrage zullen leveren aan het districtsfonds. “Elk toerist die binnengebracht wordt, zal wat betekenen voor het district. Ze moeten betalen zodat het district wat kan verdienen.”

Goedgekeurd

[quads id=1]

Volgens de dc is het ontwerp al behandeld en goedgekeurd door de districtsraad. Hij is blij dat het ministerie van RGB ook bereid is om ordening te brengen, vooral qua hygiëne en afvalverwerking, “want daar hameren wij al een poosje op”. Hij is ook blij dat elk ministerie zich van zijn verantwoordelijkheden kwijt in het beheersorgaan, “zodat we dat ding permanent oplossen”.

Ben je nooit in Bigi pan geweest? Kijk dan hier naar de video van SuForYOu. Wedden dat hierna verkocht bent:

Geschreven door Beta Debidien
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.