Anonieme waarschuwing – Ik heb al mijn zwangerschappen laten weghalen ~ Suriname

anoniem Suriname

Suriname ~ Hi iedereen. Ik ben Santoe uit Suriname en ik moet jullie iets vreselijks opbiechten. Ik zit nu op balkon en de tranen vliegen over mijn wangen. Ik ben zo verdrietig. Maar ik denk dat het me zal helpen om dingen op papier te zetten.

[quads id=1]

Santoe uit Suriname

Ik heb vreselijke dingen gedaan in mijn leven. Ik wil geen medelijden van ik ben slecht. Heb vreselijke dingen gedaan. Dus al schelden jullie mij uit dat ga ik jullie niet kwalijk nemen. Ikzelf scheldt mezelf ook uit. Elke dag, vooral elke maand wanneer ik mijn bloedingen krijg. Wanneer ik zie dat ik weer niet zwanger ben geworden. Door mijn eigen schuld.

Niet zwanger

[quads id=1]

Ik vind dit vooral erg voor mijn nieuwe partner Het is een man van 37 jaar. Ik ben 35 jaar en we hebben geen kinderen. Hij wil dolgraag kinderen. Maar ik heb hem vorige week gezegd dat het waarschijnlijk niet gaat lukken. Van mij mag hij wel bij iemand anders een kind maken want ik wil niet dat hij om mijn gemene besluiten geen vader kan worden. Hij wil wel iemand zwanger maken om samen met mij het kind op te voeden. Maar dat ik weer een andere vraag. Dat moeten we eerst goed bespreken met de dokter.

Iemand anders zwanger maken

Ik ga jullie mijn geheim vertellen. Is geen geheim meer want pas pas heb ik het mijn partner opgebiecht. Ik ben namelijk al 7 keren zwanger geweest van mijn exman. En ik heb alle zwangerschappen weg laten halen. In het ziekenhuis, met drankjes en de meeste met een medicijn van de apotheek. Sommige momenten dacht ik dat ik dood zou gaan. Ik zou bijna doodgaan. Maar dat vond ik prima. Dat was mijn straf.

anoniem Suriname
Voorbeeldfoto

[quads id=1]

Waarom heb ik dat gedaan? Ik zat in een gedwongen huwelijk met een veel oudere man. Ik was 19 toen we moesten trouwen. Hij was een gescheiden man met genoeg geld. Hij wilde met mij trouwen en heeft mijn ouders gesmeekt om hun hand. Ik wilde niet. Maar ze kwamen met allerlei redenen en natuurlijk ik kom uit en heel arm gezin. Ik wilde wel mijn familie helpen en heb toegegeven.

Eerste huwelijksdag

[quads id=1]

Vanaf onze eerste huwelijksdag is het misgegaan. Ik wilde vanzelf niet met hem slapen. Ik voelde niets voor hem maar hij heeft me gebruikt. Hij heeft me altijd gebruikt. Maar later was het zonder tegenstribbelen. Wat kon ik doen en bij wie kon ik terecht? Ik zag ook dat mijn ouders hun leven beter ging. Mijn man gaf hun geld en zorgde goed voor hen. Ze hebben nooit geweten dat hij zo slecht voor mij was. Of misschien wel. Je zag duidelijk dat ik ongelukkig was. En soms had ik overal blauwe en rode plekken op mijn lichaam.

Ik ben voor mijn ouders zo lang gebleven en voor de schande. Iedereen wilde wel met mijn man trouwen. Dat hoorde ik altijd van hem en van zijn familie. Als ze zagen dat ik ongelukkig was. Ze bleven maar klagen over kinderen. Ik kon hun zoom geen kinderen geven. Ze hielden niet van me. Daarom niet. Ik was slecht. Maar ik weet dat het niet aan mij lag,.Ten eerste  omdat zijn exvrouw ook nooit kinderen van hem heeft gehad in 10 jaar met hem. En tweede werd ik wel zwanger. Ik ben in die 12 jaar dat ik met mijn man was getrouwd 7 keren zwanger geworden. 7 keren heb ik ervoor gezorgd dat die zwangerschap werd afgebroken.

[quads id=1]

Geen kind

Ik kon onmogelijk een kind van deze man krijgen. Ik hoopte altijd dat hij van me zou willen scheiden als ik geen kind had. Net zoals hij is gescheiden van zijn ex vrouw. Hij zegt dat ze een slet was maar ik weet dat hij is gescheiden omdat ze hem geen kind heeft gegeven. En hij zei het ook. De momenten waarop hij me sloeg of me gebruikte zei hij het ook. Dat ik een slechte vrouw was en dat hij me zou laten voor een ander vrouw die hem wel kinderen zou geven. De laatste 3 jaar van ons huwelijk ben ik nooit meer zwanger geworden. Maar de misbruik en mishandelingen gingen gewoon verder.

Op een dag kwam hij thuis en zei dat hij wilde scheiden. Inmiddels had ik mezelf en mijn familie een klein beetje opgebouwd. Ik had hem niet nodig. Ik zou zeker op mijn eigen benen kunnen staan. En om mij zo snel mogelijk ‘weg te doen’ zorgde hij er ook voor dat ik het zou redden alleen. De dag dat ik wegliep zonder kinderen en genoeg geld op mijn bankrekening was de beste dag van mijn leven. Het heeft me wel twee jaar gekost om te herstellen van het leven met hem.

[quads id=1]

Iemand om te vertrouwen

En toen kwam ik de liefde van mijn leven tegen. Ongeveer een jaar geleden begonnen we iets met elkaar. Eerst als goede vrienden want ik had moeite om iemand te vertrouwen. Ik wilde namelijk nooit meer een man. Maar langzaam en zeker durfde ik hem te vertrouwen en samen een leven op te bouwen. Ik was vrij. Ik voelde me ook eindelijk vrij. Ik had het verleden achter me gelaten.

Ik ben oud maar toch wilde ik een gezin opbouwen. En Ewald wilde dat ook dolgraag. Maar nu een jaar later ben ik nog niet zwanger geworden. En als ik de laatste drie jaar van mijn huwelijk meetel betekent dit dat ik 4 jaar lang niet zwanger ben geworden.

[quads id=1]

Mijn arts

Het openhartige gesprek vorige week met mijn arts en mijn partner was verschrikkelijk. Vreselijk om alles weer op te rakelen maar ook vreselijk om te horen dat ik door al die verbroken zwangerschappen waarschijnlijk nooit moeder ga worden. Dat was de eerste indruk van de arts maar uiteraard ga ik nog alle onderzoeken doen. Maar het ziet er helemaal niet best voor mij uit.

Ik heb eindelijk een kans op echt geluk en dat wordt mij afgenomen door mijn verkeerde beslissingen. Ewald is nu ook op de hoogte van bijna alles en hij staat achter mij. Ik heb hem voorgesteld om buiten onze relatie een kind te maken. Hij wil daar over nadenken. Ik gun het hem. Ik gun het ons. Ik hoop dat het zal lukken en dan zal ik gelukkig zijn. Uiteraard ga ik nog wel verder de ziekenhuisresultaten afwachten maar ik heb geen hoop.

Een waarschuwing

Waarom ik dit ook schrijf. Lieve dames in Suriname. Kies ten alle tijden voor jezelf. Jonge meisjes laat je geen huwelijk aanpraten. Ik wil niet negatief praten over de Hindoestaanse cultuur want ik zie het ook bij andere culturen in Suriname maar bij ons is het normaal als ouders bemoeien in het leven van hun kinderen. Neem aub zelf een beslissing en kies voor de liefde. Geld en aanzien is niet belangrijker dan liefde. En mijn allerbelangrijkste tip: Maak nooit je baby dood want daar ga je je hele leven lang spijt van krijgen.

[quads id=1]

Lang verhaal

Sorry voor mijn lange verhaal. Hopelijk lezen jullie alles. Ik voel me in ieder geval een heel stuk beter nu. Ik vraag niet om adviezen maar hebben jullie toch een reactie of opmerking dan stel ik dat wel op prijs. Positief of negatief. Dat is niet erg.

Ik heb nu een hele lieve man achter mij en samen redden we het wel. Al ben ik toch erg verdrietig om alles. Maar dat gaat wel een keertje over. Dank u wel FamilieNieuws

Gerelateerde berichten:

Anoniem: Hij heeft geen kinderen met zijn vrouw en wil een kind van mij

Anoniem – Ik heb een tweeling weggehaald. Kan ik nog zwanger raken? ~ Paramaribo

 

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig