Anoniem – Zijn zus uit Paramaribo komt 4 maanden op vakantie bij ons in Nederland

zus anoniem Paramaribo

Paramaribo ~ Hallo iedereen. Ik ben Jolande en ik ben een Nederlandse, blond en blauwe ogen. Nederlandser als maar kan. Maar mijn vriend Hugo is geboren in Paramaribo

[quads id=1]

Geboren in Paramaribo

Ik ga jullie een vraag stellen en ik hoop dat jullie eerlijk antwoord kunnen geven. Ik heb dezelfde vraag namelijk ook gesteld in een forum van een Nederlands magazine en ik ben benieuwd naar jullie antwoorden. Ik merk namelijk dat in mijn vrienden kring de Surinaamse mensen totaal anders reageren dan mijn Nederlandse kennissen. Dus vandaar dat ik het ook via twee verschillende fora doe.

In Nederland

[quads id=1]

Ik ben dus Jolande ik ben 31 jaar en ik zit al 5 jaar in een relatie met Hugo. Hij is in Paramaribo  geboren maar hij is gewoon in Nederland opgegroeid. Hij is helemaal ingeburgerd hier waar wij wonen en vermaakt zich heel goed. Hij is een beetje een ‘Brabon*ger’. Als ik dat zo mag zeggen.

Ze is zwanger

Zijn familie, ouders en twee zussen wonen ook gewoon in Nederland. Alleen is 1 zus van hem 3 jaar geleden voorgoed verrokken naar Suriname. Dat vond de familie verschrikkelijk. Ook omdat het niet zo goed gaat daar met haar. Ze had een relatie maar dat ging niet goed. Hij heeft haar gedumpt terwijl ze zwanger is. Heel zielig en rot. Persoonlijk vind ik dat ze niet de juiste besluiten heeft genomen. Eerlijk gezegd heeft ze domme dingen gedaan.

[quads id=1]

Ze is dus zwanger, 5 maanden zwanger en heeft besloten dat ze in Nederland wil bevallen en niet in Paramaribo. Gelukkig heeft ze haar verzekering nooit opgezegd.

Bij ons in huis

Wat is het problem zullen jullie vast denken. Dus Hugo en de rest van de familie heeft besloten dat ze vanuit Paramaribo bij ons in hus komt wonen. Om te bevallen. Zonder dit met mij te overleggen. Ik ben het hier dus helemaal niet meer eens.

Dus nu heb ik de hele familie tegen mij. Inclusief Hugo want hij vindt dat zijn zus alle recht heeft om hier bij ons een paar maanden te komen wonen. En omdat ze geen inkomen zal hebben gaan wij haar ook nog eens verzorgen. De rest van de familie zal wel meehelpen. Wij zijn de enige met een groot huis. Dus vandaar dat ze bij ons komt.

[quads id=1]

Niet bij haar moeder

Bij zijn moeder kan het niet want daar woont al een zus met haar twee kinderen en vriendinnen van vroeger heeft ze niet. Al had ze die wel. Hugo vindt dat hij zijn zusje moet bijstaan. Dat het zijn plicht is.

zus anoniem Paramaribo
Voorbeeld van Xojane

Ik wil haar ook helpen. Desnoods betalen we een kamertje voor haar. Maar daar wil hij helemaal niets van weten. We hebben hier hele erge ruzie over gehad. Ook waar de andere familie bij was, want ik heb ze namelijk gewoon laten weten hoe ik erover denk. Ook zijn zusje in Suriname weet dat ik hier niet op haar zit te wachten. Dus de hele familie is tegen mij. Ze kiezen de kant van Hugo.

[quads id=1]

Babykamer

Maar, alles gaat gewoon door. Hugo is vanalles aan het regelen. Haar kamer in orde aan het maken, hij regelt al haar verzekeringszaken enz. Ook voor de baby. Alsof het zijn kind is. We hebben geen kinderen. En dat wil ik ook niet. Nu niet. Maar ik moet er niet aan denken dat ik een kind van iemand anders straks in huis heb. Een kleine baby nog wel.

Ook mijn huis

Mijn familie zegt dat ik dit niet hoeft te pikken en dat Hugo aan mijn kant moet staan. Maar mijn vriendinnen zeggen dat ik niet zo raar moet doen en dat het maar voor een paar maanden is.  Ik kan het niet accepteren. Ik wil dat Hugo mijn kant ook en beetje begrijpt. En mijn kant kiest.

Het is ook mijn huis. Ik heb alles samen met hem opgebouwd. Om samen heerlijk rustig te leven en toch niet om zijn zusje te gaan verzorgen. Of vinden jullie mij nu ook heel gemeen?

[quads id=1]

Echt waar ik ben niet gemeen, ik hou gewoon van mijn privacy. Ik wil haar echt wel helpen. Met wat geld ofzo, Maar ik wil haar niet maandenlang in huis hebben. Hoe kan ik dit oplossen zonder dat het een hele erge familieruzie wordt. Want ik voel me echt helemaal niet begrepen. Door niemand in zijn familie.

Ik hoop dat ik hier op dit forum wat mensen kan vinden die mijn kant van dit verhaal begrijpen. En mensen die mij wat tips kunnen geven. Nogmaals. Ik ben echt niet zo gemeen. Maar ik heb nu sterk het gevoel dat mensen over me heen willen lopen en misbruik gaan maken van mijn goedheid.

Is dat zo? Of is dit normaal en moet ik niet zeuren? Alvast bedankt

gerelateerde verhalen:

Anoniem: Mijn zusje is 5 maanden zwanger en ze wil zo snel mogelijk van dat kind af

Anoniem: Mijn man zijn zus is jaloers op onze relatie

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig