Politiebericht- Jager neergeschoten door “seti gon”. Andere jager opgesloten ~ Suriname

politie Suriname

Suriname – Jager geraakt door kogel uit “ seti-gon”. Een jager is op zondag 23 september in het “Dan Gogo” gebied in het district Sipaliwini geraakt door een “seti gon”.

[quads id=1]

Jager uit Suriname

De politie van Djoemoe kreeg op 23 september de melding binnen, dat een slachtoffer met een schotverwonding zich bevond op de poli van de Medische Zending. Daar aangekomen troffen de wetsdienaren de gewonde man aan in het gezelschap van twee andere mannen .

[quads id=1]

Wild vangen

politie SurinameVolgens verklaring van het slachtoffer had hij twee dagen eerder een “seti gon” in het gebied geplaatst voor het vangen van wild. Op 23 september keerde hij terug naar het gebied om te kijken of hij succes had geboekt. Dat hij nauwelijks een half uur in het gebied liep toen een andere “seti gon” afging en hij in zijn been geraakt werd. Een andere jager die hem hoorde gillen snelde hem te hulp. Kort daarna kwam er een tweede jager ter plaatse, die aangaf dat hij ook een “seti gon” in het gebied had geplaatst en dat het slachtoffer door zijn “seti gon” was geraakt.

Seti gon

De twee jagers brachten het slachtoffer vervolgens per boot naar de Medische Zending te Djoemoe.
De gewonde werd vervolgens per helikopter , vanuit Djoemoe, overgevlogen naar het Academisch Ziekenhuis. Hij is momenteel onder behandeling van een orthopeed.

[quads id=1]

Gevlogen naar AZP

De jager wiens “seti gon” is afgegaan is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld door de politie van Djoemoe. Het is namelijk verboden om te jagen met behulp van “seti gon”. De jager is in verzekering gesteld voor onder andere zware mishandeling.
Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.