Video – Regering denkt na over visumvrij reizen – Vakantie Suriname

vakantie Suriname

Suriname – De regering is voorstander van een beleid waarbij burgers van bevriende landen zonder al te veel barrières Suriname moeten kunnen binnenkomen.

[quads id=1]

Visum Suriname

Daarom worden nu steeds bij het verdiepen van de bilaterale relaties visumafschaffingsregelingen aangeboden. Met dit beleid wil de regering vooral het toerisme naar Suriname bevorderen, maar ook de handelsbetrekkingen met andere landen. Zo stelde Yldiz Pollack-Beighle, minister van Buitenlandse Zaken, maandag tijdens een persconferentie.

[quads id=1]

Visumvrij reizen
vakantie Suriname
Yldiz Pollack-Beighle, minister van Buitenlandse Zaken, beantwoordt vragen op de persconferentie. Foto: Jason Leysner

Internationaal geldt als vaste lijn om landen en partners zoveel mogelijk overeenkomsten voor visumvrij reizen en transport aan te bieden. In dat kader vinden er nu besprekingen plaats met Turkije om in het eerste kwartaal van 2019 een luchtvaartverdrag te tekenen. Ook zullen lokale vliegmaatschappijen worden aangemoedigd om mogelijkheden voor samenwerkingsverbanden met Turkish Airlines te bekijken.

Minder veilig

[quads id=1]

Beighle zei desgevraagd dat wordt nagegaan hoe afspraken over visumvrij reizen kunnen worden gemaakt met meer landen in het Europese Schengen-gebied. De bewindsvrouw erkent dat bij een visumvrij beleid de veiligheidsbarrières enigszins omlaag gaan. Dit wordt echter opgevangen door de veiligheidsdiensten die belast zijn met grensbewaking en -beveiliging. Het visumvrij binnenkomen of op een toeristenkaart door personen betekent geenszins dat het een “walk-in en walk-out for free” is”.

Het samen doen

[quads id=1]

Op basis van bestaande samenwerkingsverbanden delen bevriende landen ook informatie met Suriname over verdachte reizigers. “Je grenzen kun je alleen beschermen door het samen te doen. We hebben open grenzen en we zullen de veiligheid bij de grens in het westen alleen in samenwerking met Guyana kunnen bewerkstelligen.

Hetzelfde geldt voor het oosten en het zuiden.” De minister benadrukte dat op basis van deze samenwerking de afgelopen maanden verschillende ongewenste personen vroegtijdig zijn gesignaleerd en Suriname niet zijn binnengekomen.

Bekijk hier een video met het nieuws in het Sranan Tongo over het bezoek:

Ook in het buitenland was het in het nieuws:

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.