Bekendmaking van Ferrier: Schooldeuren gaan 1 oktober gewoon open!! Suriname

minister Suriname

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in gesprek met journalisten. (Foto: Raoul Lith)

Suriname ~ Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur stelt dat het niet vakbondsleider Wilgo Valies is die bepaalt wanneer de scholen opengaan in Suriname.

[quads id=1]

Scholen in Suriname

Op 1 oktober zijn de schooldeuren open. Indien de Bond van Leraren en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname het onderwijsproces zullen verstoren, zullen er maatregelen getroffen worden.

De bewindsvrouw zegt in gesprek met journalisten dat volgens het schoolreglement de schooldeuren op de eerste dag van oktober opengaan. Kinderen verheugen zich om naar school te gaan.

Kinderen willen naar school

[quads id=1]

Ferrier vraagt zich af of mensen wel hart hebben voor het beroep om te stellen dat op de eerste dag na de vakantie, er geen school zal zijn. Dit tegen de schoolregels in. Ferrier doet een beroep op alle leerkrachten om hun beroep serieus uit te oefenen.

Over de permanente educatietoelage waar de BvL en ALS het over hebben, zegt de minister dat het bedrag geïncorporeerd is in het salaris van de leerkrachten.

[quads id=1]

Niet van toepassing

De 25% verhoging die de ambtenaren hebben gekregen, is volgens Ferrier niet van toepassing op de leerkrachten. De onderwijsgevenden hebben zelf besloten om uit Fiso te stappen. Zij hebben een eigen beloningssysteem.
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.