Amafo wil meedoen met de verkiezingen. Kan zij de president van Suriname worden?

Amafo Suriname

PARAMARIBO – Politica Alice Amafo wil aan de Suriname verkiezingen van 2020 deelnemen met de Volkspartij voor Vernieuwing en Democratie.

[quads id=1]

Verkiezingen in Suriname

De Volkspartij voor Vernieuwing en Democratie (VVD) onder leiding van ex-minister Alice Amafo maakt zich op voor de verkiezingen van 2020 van Suriname.

Partij in Suriname

[quads id=1]

VVD is de nieuwe naam van de vijftig jaar oude Plattelands Bewoners Partij, die is overgenomen door Amafo, die namens Abop van Ronnie Brunswijk twee keer een ministersfunctie heeft bekleed.

2 keer minister

Amafo bedankte eerder dit jaar als hoofdbestuurslid van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (Abop). Kort na de verkiezingen van 2015 stopte zij met het bijwonen van partijbijeenkomsten. Het volk van Suriname is volgens de politica uitgekeken op bestaande partijen en heeft een alternatief nodig. Zij zegt dat de naam VVD beantwoordt aan de maatschappelijke realiteit en de hedendaagse eisen.

Het volk is uitgekeken

“De kansen voor het volk worden met de dag kleiner”, vindt de politica. Op de vraag hoeveel kans een kleine partij maakt op zetelwinst zegt ze: “De dag van de stembusgang bepaalt of een partij groot of klein is. De kaarten zijn nog niet helemaal geschud.” Zij zegt dat de VVD zal meetellen in het politieke spectrum en dat de bevolking zal bepalen hoe groot het draagvlak zal zijn.

[quads id=1]

Amafo Suriname

Hoe groot is de kans?

verkiezingen van 2015 zijn zaterdag geëvalueerd tijdens een VVD-structurenbijeenkomst in Ons Huis aan het Kerkplein. Er is gekeken naar de positieve kanten van die stembusgang en naar zaken die beter moeten. Ook is op de vergadering gesproken over de strategie voor deelname aan de verkiezingen van 2020. De partij wil wil later dit jaar naar buiten treden.
Geschreven door: Naomi Hoever
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.