Update omtrent de ‘corruptie zaak’ omtrent politie-inspecteur Edith R. ~ Suriname

politie Suriname

Suriname ~ De handelaar J. uit Suriname, die onlangs aangifte van afpersing deed tegen politie-inspecteur Edith R., is zaterdag ook in verzekering gesteld.

[quads id=1]

Handelaar uit Suriname

Dat gebeurde nadat de inspecteur zou hebben beweerd dat de man haar probeerde om te kopen om onder een boete uit te komen. R. is vrijdag ingesloten alsook ene Denny, die als tussenpersoon zou hebben gefungeerd tussen haar en de ondernemer.

Verdacht van corruptie

[quads id=1]

Politie-inspecteur Edith R., werkzaam bij de Economische Controledienst, wordt verdacht van het aannemen van giften en omkoping van een ambtenaar, aldus een persbericht. De afdeling Fraude onderzoekt deze zaak. Voordat R. werd ondergebracht in het huis van bewaring te Santo Boma, hebben cipiers een mobiele telefoon in beslag genomen die zij had verborgen in haar valse haar.

Mobiele telefoon in haar

Tijdens een controle in de winkel van de handelaar J. te Sophia’s Lust zouden onlangs 25 dozen illegaal geïmporteerde sigaretten en zeven dozen alcoholische drank in beslag zijn genomen. Inspecteur R. zou J. hebben voorgehouden dat de boete SRD 300.000 zou bedragen, maar dat de zaak tegen betaling van SRD 200.000 ‘onder de tafel’ zou worden afgehandeld zonder tussenkomst van het Openbaar Ministerie.

Geld onder de tafel

[quads id=1]

J. zou hebben gezegd dat hij niet zoveel geld had. Naar verluidt heeft hij een schikking getroffen voor een bedrag van SRD 160.000. Als deelbetaling droeg hij een Noah-busje over aan tussenpersoon Denny. Een deel van het geëiste bedrag haalde hij van de bank, het restant leende hij bij derden. In totaal zou hij SRD 120.000 aan inspecteur R. hebben betaald.

Vrij krijgen

[quads id=1]

De advocaat van J. dient maandag een verzoek in bij de rechter-commissaris om hem vrij te krijgen. De krant verneemt dat ook een andere handelaar aangifte heeft gedaan tegen de inspecteur, omdat zij samen met medewerkers zijn 14-jarige zoon zou hebben meegenomen om aanwijzingen te doen. Bij de ‘aanhouding’ van de jongen zou uit de woning van de handelaar een jachtgeweer zijn meegenomen.

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.