Illegale straatventers binnenstad Paramaribo moeten worden aangepakt door de politie

politie Paramaribo

Paramaribo ~ Politie wil effectiever optreden tegen illegale venters binnenstad. De politie wil met andere autoriteiten effectiever optreden tegen straatventers die zonder vergunning in de binnenstad verkopen, omdat herhaaldelijk waarschuwen en hen verdrijven niet helpen.

[quads id=1]

Politie Paramaribo

Het is een probleem dat al jaren speelt. “We halen de mensen vaker weg, maar het helpt niet en dus moeten wij als bevoegde instanties nagaan wat er speelt. We moeten zaken anders aanpakken als maatregelen niet werken”, zegt Humprey Naarden, hoofd van de afdeling Voorlichting van het Korps Politie Suriname.

Halen mensen weg

[quads id=1]

Naarden zegt dat vooral Haïtiaanse venters die geen vergunning hebben de afgelopen maanden regelmatig zijn aangepakt door de politie. Zij maken met hun handel voor de consument het zoeken naar verse groenten makkelijker. In juli 2017 is er speciaal voor deze venters een markt opgezet aan de Drambrandersgracht.

Vooral Haïtianen
politie Paramaribo
Een agent draagt een venter op de plek te verlaten. Foto: dWT Archief

De voorzitter van Landbouwcoöperatie Kwatta, Wim Baijnath, zei eerder tegen de krant dat er een eind moet komen aan de illegale verkoop. Hij spreekt van oneerlijke concurrentie tegenover verkopers die zich wel aan de regels houden. Ook is door de illegale handel het straatbeeld volgens hem niet toerist vriendelijk. “Het is geen gezicht dat mensen zo rondlopen en groenten verkopen. Men zal denken dat we geen aangewezen plekken hebben hiervoor.”

[quads id=1]

Niet toerist vriendelijk

De Haïtiaanse venters lopen met hun producten op het hoofd en in de hand door de binnenstad, waar vooral de omgeving van Maagdenstraat voor hen geliefd is. Overigens, ook lokale groenteverkopers maken zich schuldig aan het illegaal venten van vooral groenten en fruit, vaak beneden de kostprijs.

Saramaccastraat en de Jodenbreestraat

[quads id=1]

Zij houden zich vooral op aan de Saramaccastraat en de Jodenbreestraat. Bij plotselinge controle van de politie worden vaak grote partijen groenten, fruit en andere producten in beslag genomen. De mogelijkheid voor de straatventers om onder de markt te verkopen bestaat er wel.

Geschreven door: Cheflin Paulus
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.