Bekendmaking ~ Leerkrachten in Suriname staken op de eerste schooldag!!

leerkrachten Suriname

Suriname ~ BvL en ALS voeren maandag, eerste schooldag, actie. Bestuursleden van de BvL en ALS tijdens een persconferentie vandaag in Theater Unique. De bonden gaan actie voeren maandag. (Foto: Raoul Lith)

[quads id=1]

De Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) hebben besloten maandag niet naar school te gaan. De leerkrachten zijn opgeroepen om zich aan te melden in Theater Unique. De BvL en ALS hebben vandaag vergaderd en zijn niet te spreken over minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

[quads id=1]

Wilgo Valies, voorzitter van de BvL en ALS zegt in gesprek met journalisten na de vergadering dat de minister totaal niet communiceert. Zij gaat alleen maar naar Bakana Tori om uit te schelden op leerkrachten. Valies stelt dat het optreden van de minister niet geaccepteerd zal worden.

leerkrachten Suriname
Archieffoto staking leerkrachten Suriname

[quads id=1]

Voorlopig is het besluit genomen om maandag actie te voeren. Het zal van de minister afhangen of het een ééndaagse actie wordt, zegt Valies. De bonden hebben ook moeite met het ontheffen van Joyce Zijler als waarnemend directeur van het Examenbureau. De leerkrachten willen ook de verhoging hebben die toegekend is aan ambtenaren.
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.