President Bouterse is niet naar Cuba vertrokken voor een ingreep ~ Suriname

Bouterse Suriname

Suriname ~ President Bouterse is niet naar Cuba vertrokken voor een ingreep, meldt het NII zondag. Volgens een onjuist bericht van de nieuwssite Suriname Herald zou de president met spoed richting Cuba zijn vertrokken uit Suriname.

[quads id=1]

Niet uit Suriname

Dit als gevolg van ernstige complicaties van de operatie die het staatshoofd heeft ondergaan de vorige maand. Dit berust echter niet op waarheid.

President Bouterse is goed herstellende van zijn laatste ingreep en verkeert in goede gezondheid. Vandaag ontvangt de president de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi, die zaterdag in Suriname arriveerde voor een officieel bezoek.

[quads id=1]

Berust niet op waarheid

Bouterse Suriname

Wang Yi is de eerste minister van Buitenlandse Zaken van China die ons land bezoekt. Met zijn bezoek worden ook de bilaterale betrekkingen verder aangehaald.

[quads id=1]

De Surinaamse gemeenschap werd hedenochtend opgeschrikt door het bericht dat de president van de Republiek Suriname, Desire Delano Bouterse, om dringende medische redenen zou zijn afgereisd naar Cuba. In een vervolgbericht over het gemeend vertrek zou zelfs een vliegmaatschappij genoemd zijn waarmee ons staatshoofd zou zijn afgereisd. De redactie van het Nationaal Informatie Instituut betreurt de berichtgeving hieromtrent.

De ethische codes die bij het journalistiek vak horen en de principe van hoor en wederhoor worden met het lanceren van deze berichten achterwege gelaten. De goede band die het instituut voorstaat met de media maakt dat de deur altijd openstaat voor elk medium om dit soort berichten te verifiëren. Omdat dit niet is gebeurd twijfelt het NII aan de bedoeling van de berichten die gelanceerd zijn.

De president heeft intussen de minister van Buitenlandse Zaken van China ontvangen en daarna de media te woord gestaan. Zie onderstaande foto.

Bouterse Suriname
President Bouterse lijfelijk aanwezig bij het bezoek van Minister Wang Yi aan het paleis

Bron:  De boodschap
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.