Video – Vreselijk treinongeluk met bakfiets in Nederland. 4 kinderen overleden

overleden Nederland

Nederland

Op een spoorwegovergang bij station Oss-West in Nederland zijn vier kinderen in de leeftijd van 4 tot 11 jaar om het leven gekomen toen de elektrische bakfiets waarin zij zaten tegen een trein aanbotste.

Eén kind en een volwassene liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Over de precieze toedracht van het drama is nog niets bekend. De bakfiets was van een kinderdagverblijf.

Volgens een getuige zou de bakfiets ‘op hol’ zijn geslagen. “De bestuurster van de bakfiets reed dwars door de slagboom heen. De slagboom is helemaal kapot”, zegt ooggetuige Kenny. De politie onderzoekt dit nog.

Het treinverkeer tussen Nijmegen en Den Bosch ligt voorlopig stil.

Op het ongeluk is met afschuw gereageerd. Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans van Oss zegt ‘enorm van slag te zijn’. “Wij leven mee met alle families, de school, de kinderopvang en alle andere betrokkenen.”

trein Nederland
De spoorwegovergang in Oss waar de elektrische bakfiets op de trein botste. Foto van RTL

NS-baas Roger van Boxtel spreekt van een ‘dramatisch ongeluk’: “Wat een verdriet.” Hoe erg, dit dramatische ongeluk in Oss. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers, hun nabestaanden, bij de gewonden en bij de reizigers en onze collega’s die erbij waren. Wat een verdriet. #ns

Bekijk hier de video erover:

live persconferentie: