Video – Dertig passagiers van cruiseschip Rotterdam besmet met virus ~ Nederland

gezondheid Rotterdam

Rotterdam ~ Minstens dertig passagiers van een cruiseschip dat is aangemeerd in Rotterdam in Nederland zijn besmet geraakt met buikgriep. Mogelijk gaat het om het norovirus.

[quads id=1]

Schip in Rotterdam

Verschillende hulpdiensten zijn uitgerukt naar het schip. De passagiers moeten aan boord blijven tot het onderzoek naar de oorzaak van de ziekte-uitbraak is afgerond. Nieuwe passagiers worden niet aan boord gelaten, zo meldt de Veiligheidsregio.

[quads id=1]

Aan boord blijven

Voor 10.00 uur kon dat nog wel. Verschillende passagiers zijn toen met bussen vertrokken voor excursies in en buiten Rotterdam.

De passagiers die terugkomen van een excursie, mogen nog niet aan boord. De veiligheidsregio meldt dat ze mogelijk aan het begin van de middag terug mogen. Ze worden tot die tijd opgevangen in de cruiseterminal te Rotterdam.

Met excursie

Het norovirus kan een ontsteking aan de darmen veroorzaken en is erg besmettelijk. Aan boord van het schip hebben zich ook tien mensen gemeld met klachten over onwel wording.

Erg besmettelijk

Het schip ligt aan de Wilhelminakade, pal naast de Erasmusbrug. Het schip, de Aida Perla, doet in de zomermaanden elke maand Rotterdam aan. Het schip kan ruim drieduizend passagiers herbergen.

Wat is het Norovirus precies? Bekijk de video hieronder voor extra uitleg:

[quads id=1]


Bron: Nu.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.