Update van vrouw die in bacove met ‘bloed’ heeft gebeten ~ Paramaribo

banaan Paramaribo

Paramaribo ~ Een vrouw die zich maandag bij BOG Paamaribo aanmeldde met een bacove waarvan ze vermoedt dat bloed erin was gespoten, keerde onverricht ter zake terug.

[quads id=1]

BOG Paramaribo

Geërgerd geeft Myra R. aan dat ze van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Zondag had ze aangifte gedaan bij de politie van Munder, nadat ze het bloederige goedje had aangetroffen in het fruit dat ze kort daarvoor in een winkel te De Boerbuiten had gekocht. De politie stuurde haar met het fruit naar BOG.

[quads id=1]

Naar het ministerie gestuurd

“De politie stuurt mij naar BOG, maar bij BOG scheen niemand te weten wat er in dergelijke gevallen gedaan moet worden en wat de rol van dit bureau in dit soort gevallen is”, zegt ze tegen de Ware Tijd. Uiteindelijk werd de vrouw door een BOG-medewerker naar het ministerie van LVV gestuurd om daar deze kwestie daar voor te leggen.

[quads id=1]

Kost alleen maar tijd en geld

Myra R. zegt in het belang van de samenleving te hebben geprobeerd deze zaak onder de aandacht te brengen van de autoriteiten. “Maar als de instanties niet eens weten wat gedaan moet worden, laat ik het maar hierbij, want het kost mij nu alleen maar geld en tijd”, zegt ze.

Bij navraag van de redactie bij LVV blijkt dat dit ministerie zich niet bezighoudt met gevallen zoals Myra R. is overkomen. Een medewerker van de afdeling Plantenbescherming geeft aan dat het ministerie alleen een rol heeft wat betreft fyto-sanitaire kwesties.

Niet mee bezig houden

“Wij houden ons bezig met fyto-sanitaire aspecten, plantgezondheid. Pas wanneer er sprake is van symptomen van ziekte of aanwezigheid van organismen komen wij eraan te pas”, legt hij uit. De medewerker benadrukt dat de afdeling zich voornamelijk bezighoudt met zaken die te maken hebben met in- en uitvoer van planten en fruit.

[quads id=1]

Opzettelijk besmetten

Desgevraagd merkt politiewoordvoerder Humphrey Naarden op dat “opzettelijke benadeling van de gezondheid” van burgers strafbaar is bij wet. Dit misdrijf is volgens artikel 360 lid 4 van het wetboek van Strafrecht gelijkgesteld met mishandeling. Als voorbeeld noemt hij het opzettelijk besmetten van personen met één of andere ziekte.

Politie waarschuwen

Zolang het slachtoffer voor langere tijd ziek is geworden gaat de aanklacht over tot zware mishandeling. Indien de benadeelde komt te overlijden volgt strafverzwaring bij veroordeling door de kantonrechter. Naarden adviseert onmiddellijk de politie in te schakelen wanneer verdachte zaken die schadelijk zouden kunnen zijn voor de gezondheid in voeding, fruit of groente worden aangetroffen.

Eerdere berichten:

Vrouw uit Paramaribo bijt in een bacove met ‘bloed’?

 

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.