Video – Politiebericht – 53-jarige vrouw doodgeschoten ~ Suriname

Update – 21-jarige heeft bekend dat hij vrouw in Suriname heeft doodgeschoten.

Suriname ~ “Update” Schietpartij te “Sonny Point” met dode en gewonden. De 21-jarige Sandele,L. is niet lang terug aangehouden door leden van het Regio Bijstand Team-Paramaribo in verband met het schietincident in de H.R.Soerdjbalieweg te “Sonny Point” alwaar zes slachtoffers zijn gevallen.

Geschoten in Suriname

Daarbij heeft de 53-jarige mevrouw Margriet, Akobe het leven gelaten.
Sandele heeft inmiddels bekend dat hij met een jachtgeweer met ingekorte loop geschoten heeft. Voorts dat hij tot die daad was overgegaan omdat zijn vriend bij hem bekend als “Snelle” mishandeld werd door vier mannen.

Mishandeld door 4 mannen

Hij gaf verder aan dat hij in de lucht had geschoten omdat het niet zijn intentie was om mensen te raken. Deze verdachte heeft met hagelpatronen geschoten. Het wapen is nog niet terecht.


Suriname ~ Schietpartij te “Sonny Point” met dode en gewonden. De Centrale Meldkamer kreeg vanmorgen, maandag 17 september, een melding binnen van een schietpartij in de H.R.Soerdjbalieweg te “Sonny Point” te Suriname.

Politie Suriname

De politie van Santo Dorp werd naar de locatie gedirigeerd. Ter plaatse trof de politie zes gewonden aan van wie een geen teken van leven meer vertoonde. Naderhand stelde een arts de dood vast van dit slachtoffer. Het betreft in deze de 53-jarige mevrouw Margriet, Akobe met een schotverwonding in haar gelaat. Haar ontzielde lichaam is aangetroffen nabij de T-kruising van de H.R. Soerdjbalie- en de R.A.Soerdjbalieweg.

Ontzielde lichaam

Enkele meters verder lag nog een gewonde vrouw in deze de 37-jarige M.F. Zij had een schotverwonding in de borststreek. De 27-jarige man R.A. de 27-jarige vrouw I.S. en de 18-jarige vrouw J.M. hadden schotverwondingen ter hoogte van hun schouders; terwijl de 9-jarige F.S. een schotverwonding aan zijn hoofd had .

Schotverwonding in zijn hoofd

De gewonden zijn per ontboden ambulances naar de afdeling S.E.H. van het Academisch Ziekenhuis overgebracht voor medische behandeling. Het lijk van mevrouw Akobe is hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen.
Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat gisteravond, zondag 16 september, iemand een halsketting uit een woning heeft weggenomen in de H.R. Soerdjbalieweg.

Zaktelefoon achtergelaten

Daarbij moet de dief vermoedelijk zijn zaktelefoon ter plaatse hebben achter gelaten. De benadeelde deed aangifte bij de politie van Santo Dorp maar gaf niet aan dat er een zaktelefoon ter plaatse was achter gelaten.
De aangever belde vervolgens op het laatste nummer van waaruit met het gevonden zaktelefoon gebeld was en kreeg een jonge man aan de lijn.

Elkaar ontmoeten

Met die persoon zou de aangever een afspraak hebben gemaakt om elkaar vanmorgen te ontmoeten nabij de boven genoemde kruising. De jonge man verscheen ter plaatse en werd op een bepaald moment mishandeld. Opeens verschenen vier tot vijf vermoedelijke vrienden van de jonge man ter plaatse van wie een gewapend moet zijn geweest met een jachtgeweer met ingekorte loop. Die schoot op een gegeven moment met het gevolg dat de zes personen gewond raakten van wie een het leven liet.

Na deze daad maakten de jonge mannen zich uit de voeten. Omstanders gaven aan in welke richting zij gevlucht waren. Politieambtenaren van verschillende Regio Bijstand Teams kamden dat gebied af en hielden twee jonge mannen aan die zij in dat gebied aantroffen. Zij zijn voor nader onderzoek overgebracht naar de afdeling Kapitale Delicten(K.D) van de politie. Deze zaak is namelijk overgenomen door de afdeling K.D.
Nadere informatie volgt.

Video:

Bron: KPS