Video – ‘Nieuwe’ drugssoorten in Suriname. Ze lijken op snoepjes. Ouder opgelet!!

drugs Suriname

Suriname ~ Voor ouders of verzorgers wordt het steeds moeilijker om hun kinderen op te voeden. De opkomst van nieuwe drugssoorten in Suriname maakt deze uitdaging groter.

[quads id=1]

Nieuwe drugs soorten in Suriname

Deze conclusie trekt jeugdbegeleider Marijke Cairo van Stichting Mati Fu Tego. Ze merkt dat sedert de bekende drugssoort ‘sukru’ in de omloop kwam, steeds meer ouders de organisatie benaderden voor begeleiding van hun kroost. Dat gebeurt volgens Cairo uit voorzorg.

“Het opvoeden wordt steeds moeilijker. De ouders zitten met hun handen in het haar.” Er is nu weer een nieuwe drugssoort in de omloop. Het gaat om een variant van crystalmeth die bekend staat onder de namen strawberrymeth of strawberryquick.

Lijken op snoepjes

[quads id=1]

Het gevaar zit hem er vooral in dat de drug veel lijkt op de strawberry pop rock-snoepjes en dat kan verleidelijk zijn voor kinderen en tieners. De drug is een verfijnde vorm van de partydrug sukru en komt in verschillende smaken. De afdeling Jeugdzaken van de politie heeft ouders vorige week opgeroepen tot extra alertheid.

Extra alertheid

Uit onderzoek van de krant is gebleken dat deze drugssoort al veel langer in omloop is. De Amerikaanse drugsbestrijdingsorganisatie kwam in 2007 erachter dat illegale medicijnfabrikanten experimenteerden met crystalmeth door aardbei en andere zoete smaakstoffen toe te voegen. Dat werd gedaan om de bitter smakende en zeer verslavende drugs aantrekkelijker te maken voor potentiële tieners.

[quads id=1]

Gevaar van social media
drugs Suriname
Foto uit DWT

Cairo stelt dat sociale media ook een zeker gevaar vormt, omdat tieners op deze manier sneller in contact kunnen komen met de drugs. Ze maakt zich vooral bezorgd om jonge kinderen, omdat die het meest kwetsbaar zijn. “Leer het kind om niets van niemand aan te nemen. Blijf praten tot het kind.” Zelf zegt zij dat praten veel helpt. Ze past dit ook veel toe als jeugdbegeleider.

[quads id=1]

Let op uw kind

Aan ouders wordt meegegeven waarop ze moeten letten, om te weten of hun kind zich met verkeerde zaken bezighoudt. “Wat nog zal komen, weten we niet. Maar ik denk dat we als samenleving wel veel kunnen voorkomen als we alerter zijn.”

Een soortgelijk probleem doet zich voor op de scholen in Amerika. Luister hier naar een moeder die erover vertelt:

Gerelaterde berichten:

Video – Belangrijke waarschuwing omtrent ‘nieuwe’ drugs: SUKRU

Geschreven door Merredith Bruce
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.