Vrouw ernstig gewond geraakt na brand in woning te Suriname

brand Suriname

Suriname ~ 84-jarige vrouw loopt ernstige brandwonden op bij woningbrand. De 84-jarige Rais M. is vrijdagochtend slachtoffer geworden van een woningbrand, waarbij zij tweede- en derdegraads brandverwondingen opliep.

[quads id=1]

Brand te Suriname

Zij woonde samen met haar kleindochter in de woning te Koewarasan Serie C. Het betreft in deze een woning van ruim 6 x 8 meters, welke deels in hout en deels in steen was opgetrokken. De kleindochter van het slachtoffer sliep in de slaapkamer en haar grootmoeder in de woonkamer op een matras. Omstreeks 03.30 uur werd zij wakker, omdat zij niet kon ademen vanwege rookontwikkelingen.

[quads id=1]

Ze kon niet ademen

Zij liep de kamer uit en zag tot haar schrik dat haar grootmoeder Rais gewikkeld in een laken op het brandend matras lag. Zij heeft haar toen snel uit het vuur verwijderd en naar buiten getrokken en daarna de buren om hulp gevraagd. Door kordaat optreden van de buren is het vuur welke zich in de woonkamer had ontwikkeld, gedoofd.

Ernstige brandwonden

Het slachtoffer Rais heeft ernstige brandwonden opgelopen aan haar gelaat en borsten. Zij werd vervoerd naar de Spoedeisende Hulp. Dagblad Suriname heeft de informatie dat Rais rookt. Het vermoeden bestaat dat een brandende sigarettenpeuk de oorzaak is van de brand.

[quads id=1]

Vermoedelijk door een sigaret
brand Suriname
Voorbeeldfoto brandend matras

De politie van Santo Boma heeft deze zaak overgedragen aan de recherche voor verdere onderzoek.

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.