President over Meye: ‘We moeten voorzichtig zijn met dit soort zaken’. ~ Suriname

Bouterse Suriname

Suriname ~ Bouterse voorzichtig over positie Meye. President Desi Bouterse wacht de ontknoping van de misbruik beschuldiging tegen Steve Meye zijn geestelijk adviseur rustig af.

[quads id=1]

President van Suriname

President Desi Bouterse zegt dat zodra zaken omtrent de misbruikbeschuldiging tegen zijn geestelijk adviseur bishop Steve Meye zijn “uitgekristaliseerd” hij besluiten zal nemen over diens verdere positie. “Het is voor niemand een prettige ervaring geweest. En we moeten voorzichtig zijn met dit soort zaken, omdat ze vaak in de privésfeer getrokken worden ”, zei hij vrijdag in gesprek met NII-directeur Clifton Limburg.

[quads id=1]

Verdere positie

Meye wordt door een 26-jarige vrouw beschuldigd van intiem misbruik. Het incident heeft zich volgens haar op 28 april 2017 in Nederland voorgedaan. Het vermeende slachtoffer woont in België. Deze zaak is in onderzoek bij de politie in Nederland. De geestelijke leider is niet “de eerste de beste”, zei Bouterse, maar vanwege zijn verantwoordelijkheid als regeringsleider heeft hij aan de rem getrokken, waardoor het aanbieden van geloofsbrieven in Israël door Meye is aangehouden. De voorganger is eerder dit jaar als niet-residerend ambassadeur van Suriname in Israël benoemd.

Verantwoordelijkheid als regeringsleider

[quads id=1]

Bouterse Suriname
Archieffoto van foto van Suriname Tribune

Veel wilde het staatshoofd over deze kwestie niet zeggen. Hij gaf aan dat wanneer er duidelijkheid is gekomen wat betreft de beschuldiging tegen Meye hij een definitief besluit zal nemen. Meye, voorganger bij Gemeente Gods Bazuin Ministries heeft de beschuldigingen ontkent. Intussen heeft hij afstand gedaan van zijn functies in de kerk en daaraan verbonden organisaties.

Gemeente Gods Bazuin Ministries

Volgens politici van de oppositie zou hij ook zijn functie als geestelijk adviseur van de president moeten neerleggen.

Geschreven door  Ivan Cairo
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.